Deşifre olmamış C gurubu FETÖ üylerinin peşine düşülecek

Darbe girişimi ardından istihbarat kurumlarının yeniden organize edilmesi için harekete geçiliyor. Deşirfre olmamış FETÖ'cüleri devre dışı bırakmak için MİT'te güvenilir çekirdek bir kadro kurulacak. Bu kadro yeni istihbarat elemanları yetiştirecek. MİT'in yanı sıra Genelkurmay ve Jandarma istihbaratı da yeniden ele alınacak. Orgeneral Yaşar Güler istihbaratın baştan aşağı düzenlenmesinde aktif rol üstlenecek.

Deşifre olmamış C gurubu FETÖ üylerinin peşine düşülecek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tartışmaların odağında olan istihbarat kurumları sil baştan düzenlenecek. Milli İstihbarat Teşkilatı içinde güvenilir elemanlardan oluşan çekirdek bir kadro kurularak işe başlanacak. Bu çekirdek kadro henüz deşifre olmamış, kendisini gizlemiş FETÖ'cülerin yeni dönemde istihbarat örgütlerinin içine sızmasını önleyecek. Çekirdek ekip zaman içinde yeni istihbarat elemanları yetiştirecek.

Habertük gazetesindeki bilgiye göre MİT'in yanı sıra Genelkurmay ve Jandarma İstihbarat da yeniden yapılandırılacak. Geçmişte Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, bu yapılandırmada aktif rol üstlenecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT’in yanı sıra Jandarma ve Genelkurmay İstihbarat’tan da bilgi alacak.

FETÖ'cülerin yüzde 25'lik bir kesiminin henüz deşifre olmadığı ve C olarak adlandırılan ve kendilerini kurumların içinde gizlemeyi başaran bir ekibin olduğu değerlendiriliyor. Yüzde 25’lik FETÖ'cü bu grubunun, kendileri dışındaki, tehdit olarak gördükleri isimleri kamudan tasfiye etme gibi bir görevleri de bulunuyor. İstihbarattaki yapılanmadaki amaç, bu isimlerin de ortaya çıkarılıp tasfiye edilmesi.

İstihbaratı yeniden şekillendirme sürecinde teknik olarak da altyapıya önem verilecek. Bu kapsamda; haritalandırma, istihbarat analiz için yeni birimlerin kurulması gibi tedbirler alınacak. MİT, Emniyet, Genelkurmay, Jandarma'dan gelen Taktik Hareket Merkezi i'nde toplanacak. Taktik ve operasyonel düzeyde karar alma mekanizmaları kurulacak.

Öte yandan FETÖ üyelerinin Avrupa başta olmak üzere Afrika’da; Türkiye karşıtı bir güç, terör örgütü oluşturması tehlikesine karşı yurt dışı takibe önem verilecek.

ulusalkanal.com.tr