Vatan Partisi Trabzonspor'a sahip çıktı

Vatan Partisi Trabzonspor'a sahip çıktı

Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınayan bir bildiri yayınlayan Vatan Partisi Trabzon İl Başkanlığı, '' Trabzon’umuzun futbol kültürü asla bu değildir hiçbir zaman bu olmayacaktır. Bizler geçmişten bugüne Şenol Güneş’i, “Rüzgârın Oğlu” Ali Kemal’i, “Dakika 61” Hüseyin Tok’u, istikrar abidesi Turgay Semercioğlu’nu, o muhteşem Necati-Kadir tandemini, sessiz sedasız kahraman Bekir Barçın’ı, asker Mehmet Cemil’i, joker Ali Yavuz’u, Gol Kralı Necmi Perekli’yi, Tipi tip Ahmet’i, Cosmos Engin’i, Şahinkaya’lardan Güngör’ü, Mesçi’lerden Tuncay’ı ve kaptan Dozer Cemil’i örnek aldık.'' dedi.

İl Sekreter Cenk Kokal imzasıyla yapılan açıklama aynen şöyle:

Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene istikametinde Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyor, saldırı esnasında yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz. Trabzonsporlu olmak bir duruştur ve bu duruş “Paraya karşı, emeğin savaşıdır.” Kimse Bu emek üzerinden kendi menfaatleri uğruna faydalanmaya kalkmasın. Vatan Partisi Trabzon İl Örgütü olarak her zaman bu tür emek hırsızlarının karşısında en ön safta bulunacağız. Trabzon’umuzu bu tür talihsiz olaylar yerine aldığı kupalarla, şampiyonluklarla Türkiye gündemine taşıyacağız.

Bu olay bizlere Şenol Güneş’in “Adaletin olmadığı yerde anarşi doğar.” sözünü hatırlatmıştır. Ergenekon ve Balyoz gibi sahte delillerle üretilen davalar, sıfırlanan paralar, yasaklanan sosyal paylaşım siteleri, Soma ve Ermenek’te göçük altında kalan 319 maden işçisi, adliye binamızda koruyamadığımız savcımız… İşte yaşanan bu olaylar hukuksuzluğun, adaletsizliğin sonucunda doğan anarşinin en büyük örnekleridir.

Bizler unutmamalıyız ki bizim futbol tarihimiz nice örnek davranışlarla doludur. Trabzon’umuzun futbol kültürü asla bu değildir hiçbir zaman bu olmayacaktır. Bizler geçmişten bugüne Şenol Güneş’i, “Rüzgârın Oğlu” Ali Kemal’i, “Dakika 61” Hüseyin Tok’u, istikrar abidesi Turgay Semercioğlu’nu, o muhteşem Necati-Kadir tandemini, sessiz sedasız kahraman Bekir Barçın’ı, asker Mehmet Cemil’i, joker Ali Yavuz’u, Gol Kralı Necmi Perekli’yi, Tipi tip Ahmet’i, Cosmos Engin’i, Şahinkaya’lardan Güngör’ü, Mesçi’lerden Tuncay’ı ve kaptan Dozer Cemil’i örnek aldık.

Büyüklerimizin kulaklarımızı kazınan bir sözü vardır ve asla unutulmamalıdır.

- Akıllı ol!.. Dozer Cemil'i örnek al.

Kaynak: viratrabzon.com