FETÖ soruşturması kapsamında 5 askeri ataşe tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 askeri ataşeden 5'i tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında 5 askeri ataşe tutuklandı

Ankara'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltında bulunan değişik rütbelerdeki 9 askeri ataşeden 5'i tutuklandı. Soruşturma kapsamında yine başkentte 10 öğretmen, Konya'da ise aralarında profesörlerin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 askeri ataşeden 5'i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerden 9 askeri ataşe, emniyetteki işlemlerinin ardından sevkedildikleri adliyede cumhuriyet savcılarına ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevkedildi. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden Emin Ali Ulaş, Cevdet Yaşar, Burhan Turhan, Bülent Toksöz ve Erol Tanas tutuklandı. 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Biri havacı teğmen 22 kişi gözaltında

Soruşturma kapsamında Bursa'da örgütün insan kaynakları departmanı gibi çalıştığı ileri sürülen bir dernekle ilişkili oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında Diyarbakır'da görevli havacı Teğmen M.Ç'nin de bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i ise "emniyet imamı" olmakla suçlanıyor.

2 aydır aranan iş adamı pansiyonda yakalandı

Ayrıca Mersin'deki soruşturma kapsamında iki aydır aranan iş adamı Tunahan Tuna da Bursa'daki bir pansiyonda yakalandı, iş adamı tutuklandı.

10 öğretmen tutuklandı

Yine Ankara'da soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden 10'u tutuklandı. Aralarında öğretmen, mühendis ve vergi müfettişlerinin bulunduğu 13 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri savcılıkta ifade verdi. Tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden çoğu öğretmen 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Profesörler tutuklandı

Konya'da ise FETÖ'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine katıldığı ileri sürülen 33 akademisyenden 7'si profesör 15'i tutuklandı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 2'si salıverilen şüphelilerden nöbetçi hakimliğe çıkarılan 7'si profesör 15 kişi tutuklandı,16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli akademisyenlerden 26'sı 30 Eylül'de, 7'si ise dün gözaltına alınmıştı.