Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine 2,5 milyar liralık kış yardımı: Yardımdan yaralanmak için ne yapmak gerekiyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine 2,5 milyar liralık kış yardımı yapılacağını bildirdi. Açıklama Bakan Derya Yanık tarafından yapıldı. Peki kış yardımından yararlanmak için ne yapmak gerekiyor? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ihtiyaç sahiplerine 2,5 milyar liralık kış yardımı: Yardımdan yaralanmak için ne yapmak gerekiyor?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış mevsiminde yakacak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’ndan tahsis edilen, toplam değeri 1,6 milyar TL’ye ulaşan kömürün dağıtımı ihtiyaç sahibi vatandaşlara gerçekleştirilecek.

Bakan Yanık, “Tüm Türkiye’de bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla hızlı ve etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerimize bu dağıtımı gerçekleştireceğiz.” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik faturaları konusunda da yardımlar sürüyor.

Elektrik Tüketim Desteği’nde 2019’dan bugüne kadar yapılan yardım 6 milyar TL’ye ulaştı. Kasım dahil önümüzdeki 4 ayda Bakanlık yaklaşık 920 milyon TL elektrik tüketim desteği verecek.

Bakan Yanık, desteklerin kış mevsimi boyunca süreceğini, özellikle kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklere ayrı özen gösterdiklerini söyledi.

Kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2,5 milyar TL destek verilecek.

YARDIMDAN YARARLANMAK İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYOR?

İhtiyaç sahibi vatandaşların yardımdan yararlanmak için yapmaları gereken bazı hususlar bulunuyor.

Yakacak kömür ve elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden yakacak yardımına başvuruda bulunabilecek.

Elektrik Tüketim Desteği’ni ise düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ailelere hali hazırda veriliyor.

Bu konuda herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmazken, sadece kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gidilmesi yeterli.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı derya yanık elektrik faturaları Derya Yanık açıklama Derya Yanık yardım açıklaması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım elektrik tüketim desteği elektrik faturası yardım