ABD’de Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 1 Haziran’da 100 bini geçecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 kaynaklı ölüm tahminlerini yeniden güncellemek zorunda kalacak. Çünkü ABD'de mayıs sonuna kadar Kovid-19 kaynaklı ölümlerin 100 bini geçmesi bekleniyor. Ülkede bugün itibarıyla ölenlerin sayısı 88 bini aştı. Vaka sayısı da 1 milyon 484 bini geçti.

ABD’de Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 1 Haziran’da 100 bini geçecek

ABD’de Kovid-19 kaynaklı ölü sayısı 1 Haziran’da 100 bini geçecek. Açıklamayı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield yaptı, “11 Mayıs itibarıyla tüm modellere göre, gelecek haftalarda ölümler artacak ve toplam ölü sayısının 1 Haziran'a kadar 100 bini geçecek” dedi.

Beyaz Saray'ın da kaynak edindiği “sağlık verileri” isimli sitenin projeksiyonlarına göre ise ülkede 4 Ağustos'a kadar 147 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesi bekleniyor.

Worldometers verilerine göre ABD’de koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 88 bini aştı. 11 milyon testin yapıldığı ülkede Kovid-19 vaka sayı da 1 milyon 484 bini geçti. 1 milyondan fazla aktif hastanın olduğu ülkede 16 binden fazla hastanın da durumun kritik seviyede olduğu belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, salgının başında ABD’de 1 milyondan fazla insanın ölmesinin beklendiğini ancak alınan tedbirlerle ölü sayısının 240 bin seviyesinde olacağını açıklamıştı. ABD’de ölüm ve vaka hızının yavaşlamasının ardından ABD Başkanı tahminleri revize etmiş, önce 60 bin sonra da 100 bin kişi ölecek demişti.

Bu arada tedavi olup USS Theodore Roosevelt uçak gemisindeki görevine dönen 5 askerde Kovid-19 tespit edildi. Mart ayında gemide vakaların görünmesi üzerine Guam Adasına demirleyen gemide toplam 1000 denizci virüse yakalanmıştı.

ulusal.com.tr

abd