MİT’ten Darbe Komisyonu’na rapor: Yabancı istihbarat örgütleri FETÖ’nün destekçisi

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, FETÖ'nün yabancı istihbarat örgütlerinden aldığı destekle ilgili ayrıntılı rapor hazırladı. Başkanlık, 15 Temmuz sonrası Meclis'e bir rapor sunmuştu. O raporda FETÖ'nün çeşitli ülkelerde yaptığı yasa dışı işlerin, istihbarat örgütlerince fark edilmemesinin gerçekçi olmadığı ifade edildi.

Yabancı istihbarat örgütlerinin FETÖ'ye desteğine dikkat çekildi. Fark edilmemesinin gerçekçi olmadığı vurgulandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'nın 15 Temmuz sonrası hazırlayarak Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na sunduğu raporun yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Bazı FETÖ darbe davalarının dosyalarına da giren raporda, FETÖ'nün yabancı istihbarat örgütleriyle ilişkisine yer veriliyor

Raporda, FETÖ'nün bulunduğu ülkelerde dikkat çekmeden yasa dışı faaliyetlerini sürdürmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

FETÖ'NÜN YABANCI İSTİHBARATLA İLİŞKİSİ

"Örgütün kod isim ve operasyonel hat/telefon kullanma gibi gizliliğe ilişkin yöntemler uygulaması, stratejik kurullarda ortam dinlemesi yapma, telefon kayıtlarını ele geçirerek yasa dışı dinlemeler gerçekleştirme ve delil üretme gibi illegal faaliyetlerde bulunması, örgünün faaliyetlerini bir ya da birkaç istihbarat servisinin şemsiyesi altında geliştirdiği düşüncesini güçlendirmektedir."

İlgili raporda terör örgünün yurt dışında bu denli güçlenmesinin arka planında bir dış istihbarat servisinin desteği olduğu belirtildi.

FETÖ'nün faaliyetlerinin engellenmesi için dile getirilen taleplerin de göz ardı edildiği belirtilen raporda, örgütün yabancı devletlerin menfaatleri için çalışmalar yaptığı kaydedildi. Başbakanlık konutu ve çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirilmesi, Uludere olayı ve 17-25 Aralık süreci örnek olarak gösterildi.

ulusal.com.tr