1 Haftada binden fazla insan can verdi ama akın yine de hız kesmedi

1 Haftada binden fazla insan can verdi ama kaçak göçmenlerin Avrupa'ya akını hız kesmedi. Sadece 48 saatte, kaçak göçmenleri taşıyan 22 tekne Yunan adalarına gitti.

1 Haftada binden fazla insan can verdi ama akın yine de hız kesmedi

Göçmen facialarının ardı arkası kesilmiyor ama kaçak göçmenler Avrupa'ya akın etmeyeye devam ediyor. Bu kez çarpıcı rakam Yunanistan'dan geldi. Sadece 2 gün içinde 22 kaçak göçmen teknesi Yunan Adalarına gitti.

Rakamları Yunan Sahil Güvenliğii paylaştı. Yunan Sahil Güvenliği, sadece pazartesi ve salı günü Yunan adalarına ulaşan yasadışı göçmen teknesi sayısını 22 olarak açıkladı. Rodos'taki son olay hariç, bin 70 göçmen, Yunanistan'a geçti.

Rodos Belediye Başkanı Fotis Hatzidiakos, konuyla ilgili açıklama yaptı. Hatzidiakos ‘Sınırlarımızı kontrol edemiyoruz. Türkiye’den yola çıkan tekneler 2-3 saatte adalara ulaşabiliyor. Ya bu tekneler Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait; ve gelenler de göçmen değil Türk komandoları olsaydı?’ diye konuştu.

Uzmanlara göre göçmen olayları bu hızla devam ederse sadece Akdeniz’de hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini bulabilecek.

ulusalkanal.com.tr