Berkin'i milyonlar uğurladı

Vicdanlar ayakta, vicdanlar isyanda... Berkin Elvan'ın 16 kilo kalan bedeni Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Yüz binler ekmek almak için sokağa çıktığında vurulan Berkin'in küçücük bedenini omuzlarına aldı, sozsuzluğa taşıdı. 16 Haziran'da evden çıktı Berkin, kara kaşlı güzel bakışlı çocuk bize şairin o dizelerini hatırlattı, "ne gelir elimizden insan olmaktan başka" diyen yürekler bir oldu. Çocuğumuzu İstanbul'da uğurladık.... Hesabını da soracağız, gözün üzerimizde biliyoruz.

Berkin'i milyonlar uğurladı

Türkiye'den, İstanbul'dan Berkin Elvan geçti. Geçerken geride bıraktığı bu bakışlar yüz binleri ayağa kaldırdı.

16 Haziran'da ayaklanan Türk Milleti'nin en yürekli çucuklarındandı. O Haziran sabahı sabah 8'de evden ekmek almak için tek başına sokağa çıktı... 11 Mart saat 7'de ailesi Berkin'i kaybettiğimizi duyurdu. 12 Mart'ta yüzbinlerin parmaklarının ucunda yeniden doğan Berkin, sonsuzluğa uğurlandı.

Saat 12'de Okmeydanı Cemevi'ne getirildi, Berkin Elvan'ın 45 kilodan 16 kiloya düşen bedeni. Sokaklarda adım atacak yer kalmadı. Berkin, Vucudunun kaç katı ağırlığını kaldırdığını göremedi. 14 yaşından 15 yaşına komada girdi. Tam 269 gün hayattta kalabilmek için mücadele etti.

Esnaf kepenkleri kapattı. Taraftar grupları Berkin'i yalnız bırakmadı.

Berkin'in bedeni vurulduğu yerden Şişli Meydanı'na oradan Feriköy mezarlığına götürüldü. Berkin'i uğurlamak için İstanbul'un her bölgesinden yüz binlerce insan Şişli'ye akın etti. E- 5 yolu trafiğe kapandı.

Yüzbinler Başkan Erdoğan'a öfkeliydi. "Hükümet istifa" sloganları kortej boyunca atıldı.

"Tayyip Bilal'i ekmeğe gönder" sesleri bir çok şeyi özetliyordu.

Haziran ayaklanmasında şehit olanların aileleri Elvan'ın ailesini yalnız bırakmadı. Eskişehir'de ölen Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Mehmet Ayvalşıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş oradaydı.

Ergenekon davasından tahliye olan Tuncay Özkan ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi'de Berkin'uğurlayanlar arasındaydı.

Görüntüler fazla söze gerek bırakmadı. 2013 Haziran'ın da isyan eden Türk milleti Berkin'le birlikte yeniden ayağa kalktı. Saat 12'de en önde Berkin Elvan'ın yürüyüş saatlerce sürdü. Saat 13.00'te yola çıkan kortej yaklaşık 3.5 saat süren bir yürüyüşün ardından Feriköy Mezarlığı'na ulaştı. Mezarına misket ve karanfiller bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye eylem istanbul berkin elvan