Bir araya geliyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede, ABD'nin İncirlik talebi üzerinden pazarlık yürütüleceği belirtiliyor. Türkiye'nin "güvenli bölge" oluşturulmasındaki ısrarını sürdüreceği ifade ediliyor.

Bir araya geliyorlar

"IŞİD koalisyonu" kapsamında Newyork'ta yapılan ikili görüşmelerde bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya gelecek.

Harekat için Türkiye'den beklentilerin masaya yatırılacağı görüşmede İncirlik gibi kritik konular ele alınacak.

İncirlik'in hava operasyonunda kullanılması ve Erdoğan'ın dile getirdiği askeri destek konusunda Ankara'nın henüz net bir çerçeve oluşturmadığı ifade ediliyor.

Türkiye'nin ABD'li muhataplarına koalisyona destek şartı olarak sunduğu "Suriye tarafında güvenli bölge" ve "uçuşa yasak bölge" taleplerine yanıt bekleyeceği belirtiliyor.

Öte yandan Milliyet'ten Fikret Bila Dışiişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin iki aşamalı önerisini anlattığını belirtti. Buna göre güvenli bölge talebindeki ana hedefler göç dalgasını durdurmak ve ÖSO gibi örgütlerin Suriye tarafından bombalanmasını engellemek.

Ankara'nın ABD ile müzakerelerinde "Suriye'de Esad yerine yeni bir hükümet kurulması gerektiği" şartında ısrarcı olacağı ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan suriye türkiye abd Biden ışid