Irak'ta teröre 'Pençe' darbesi: Terör kaynağında yok ediliyor

Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde devam eden Pençe operasyonlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37'ye yükseldi. Mağaraya gizlenen teröristlere yönelik hava harekatı da kameraya yansıdı. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım tüm hızıyla sürerken uzmanlar, operasyonlarla terörün kaynağında yok edildiğini vurguluyor.

Irak'ta teröre 'Pençe' darbesi: Terör kaynağında yok ediliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde düzenlediği Pençe-Yıldırım operasyonu ile PKK’lı teröristlere darbe üstüne darbe vuruluyor.

Komandoları arama-tarama faaliyeti sırasında tespit edilen ve bir mağaraya gizlendikleri belirlenen 3 PKK’lı terörist, Hava Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Operasyon anı saniye saniye görüntülendi.

Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın şehit olduğu bölgede de 1 PKK'lı terörist kaçamadan etkisiz hale getirildi. Metina ve Avaşin Basyan bölgelerindeki terör varlığına yönelik 23 Nisan'da başlatılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 37'ye yükseldi.

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Artık teröristlerin tek stratejisi var, o da hayatta kalabilmek. Emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, sınır ötesi operasyonları Ulusal Kanal'da değerlendirdi.

Terörün kaynağında yok edildiği kritik operasyonlarla stratejik alanlarda hakimiyet sağlanması bekleniyor. Böylece PKK sınırlarımıza gelemeden etkisizleştirilebilecek.

pkk terörist operasyon terör ırak ulusal kanal terör örgütü pençeşimşek PençeYıldırım sınır ötesi operasyon pence