FBY Enerji Üretim Santrali bölgeyi tehdit ediyor

Adana’nın en bereketli topraklarının bulunduğu Zağarlı Mahallesi’ne kurulan, FABAY Enerji Üretim Tesisi’nin üretime verdiği zararı ekranlarınıza getirmeye devam ediyoruz. Faaliyeti durdurma kararına rağmen çalışmayı sürdüren depolama ve hammadde öğütme alanından ve tesisin bacasından çıkan tozlar, bölgede tarımsal üretime çok ciddi zarar veriyor. Konuya ilişkin Ulusal Kanal’a konuşan Prof. Dr. Bülent Özekici, bitkilerin tozdan dolayı fotosentez yapamadığını belirtti. Özekici, 1. Sınıf tarım arazisi üzerine kurulan depolama alanı ve üretim tesisinin kapatılması gerektiğini söyledi.

FBY Enerji Üretim Santrali bölgeyi tehdit ediyor

Haber : Yalçın Semir Akarsu

FBY Enerji Üretim Santrali’nin yanındaki bahçedeyiz. Gördüğünüz üzere bütün bitkiler tozla kaplı. Tozla kaplı olan bitkiler fotosentez yapamadığı için bölgede çok ciddi verim düşüklüğü yaşanıyor.

Ulusal Kanal, Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Zağarlı Mahallesi’nde bulunan FABAY Enerji Santrali’nin çevreye ve halk sağlığına verdiği zarara mercek tutmaya devam ediyor.

Tesisin açık kaldığı her gün çiftçilerin girdi maliyetleri artıyor, zararları ise katlanıyor.

Çukurova Üniversitesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Özekici, Ulusal Kanal’a konuştu. Birinci sınıf sulak tarım arazisine kurulan tesisin, bölgede tarımı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Aynı zamanda Adana Çiftçiler Birliği İkinci Başkanı olan Özekici, Enerji Santrali’nin hemen karşısında bulunan depolama alanının ise kapatma kararına rağmen hala açık olduğunu belirtti.

Ziraat Mühendisi Murat Çetin ise, öğütme alanından ve enerji santralinin bacasından çıkan tozların, bitkilerde böcek popülasyonunu arttırdığını ifade etti.

Daha önce yapılan haber için Ulusal Kanal'a açıklama gönderen FABAY Enerji Üretim A.Ş, tesis ile ilgili söylenenlerin doğru olmadığını savunarak enerji santralinin de Eski Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’e ait olmadığını belirtti. Özyer, FABAY enerji A.Ş'nin doğrudan yetkilisi olmasa da şirketin bağlı olduğu Özyer Grup, Hasan ÖZYER, Süleyman ÖZYER ve Faruk ÖZYER’den oluşan bir kurul tarafından yönetiliyor.

adana açıklama ulusal kanal tehdit Tarım çukurova Bülent Özekici fabay