Sakarya Sapanca'da ceviz hasadı başladı
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ceviz hasadı başladı. Yağlılık oranı ve lezzetiyle iç piyasada büyük talep gören Sapanca cevizinde, bu yıl yüksek rekolte bekleniyor.
Doğası, havası ve verimli topraklarıyla ülkemizin çeşitli meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan Sapanca'da, ceviz hasadı başladı.
Sakarya'nın turizmin yanı sıra tarım alanında da adından söz ettiren Sapanca ilçesinde, yöre halkının en büyük geçim kaynaklarından biri de ceviz oldu. İlçede 948 dönüm alanda ceviz üretimi yapılıyor.
Hasat dönemi geldi çattı. İşçiler koca koca ağaçlara tırmanıp, o yöresinin hası ürünü toplamaya başladı.
Sapanca cevizi kalın ve sert kabuğa sahip. Ancak yağlılık oranı ve lezzetiyle diğer cevizlerden kolayca ayırt edilebiliyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere iç piyasada büyük talep görüyor. Tüccar Reşit Yüzücü, rekoltenin yüksek olduğunu ancak yine de iç piyasaya yetmediğini söylüyor.
ulusal.com.tr