Silahlı insansız hava araçlarına bir kabiliyet daha

Operasyonlarda önemli rol oynayan Silahlı İnsansız Hava Araçlarına yeni bir kabiliyet kazandırıldı. Milli uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip SİHA mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı.

Önemli operasyonlara imza attılar, bir çoğu sayesinde üst düzey terör örgütü PKK yöneticisi etkisiz hale getirildi. Artık SİHA'lar milli uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip olacak.

Silahlı İnsansız Hava Araçlarına yeni bir özellik kazandırıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı, "Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydumuz üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı" diye duyurarak bir video yayınladı.

Bu sayede güvenlik birimlerinin, bulunduğu yerden uzaktaki bir üsten kaldırdığı ANKA-S SİHA'yı kontrol ederek, kalktığı üsten de uzaktaki bir hedefi imha etmesini sağlayacağı belirtildi.

Sistemle, "İHA'larda sahip olunan anlık hedef tespit, takip ve imha kabiliyetinin ANKA-S SİHA ile çok daha uzun mesafelere taşındığı" vurgulandı.

Açıklamada, "Uydu üzerinden ANKA-S ile yapılan bu atış, ülkemizin milli teknoloji geliştirme çalışmalarında da bir ilk oldu" denildi.

ulusal.com.tr