Koronavirüs herkese eşit yayılıyor

Kovid 19 Korona salgını dünyada yayılım göstermeye devam ediyor. Uzmanlar, karantina önlemlerinin ön planda tutulduğu ülkelerde hastalık ve ölüm oranlarının düştüğüne dikkat çekti. Önlemlerin 65 yaş grubu ile sınırlı görülmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, her yaş grubunun tüm toplumdan sorumlu olduklarını hatırlattı. Buna göre, gençler kendilerini çok güvende hissederek hareket etmemeli.

Koronavirüs herkese eşit yayılıyor

Kovid 19 Korona salgını dünyanın her yerinde yayılım göstermeye devam ediyor.

İstatistik verilerine göre 65 yaş üstü ve risk grubu kişiler Kovid 19 Korona'nın ağır vaka örneklerini oluşturuyor.

Uzmanlar, "hastalığın şiddeti buna göre farklılık gösterse de, virüs her yaş grubuna eşit bulaşıyor." diyor. Öyleyse kurallar da eşit ölçüde uygulanmalı.

Rakamlar da bu açıklamayı doğruluyor. Avrupa'da yeni tip korona virüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da 28 bin vakanın neredeyse dörtte birini, 19-50 yaş grubundakilerin oluşturduğu açıklandı.

Hastalığı sessiz sedasız atlatan ve kayıt altına alınmayan kişiler tehlike saçmaya devam ediyor. Bunların başında ise bağışıklığı güçlü sayılan gençler geliyor.

Akdeniz Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Ata Nevzat Yalçın uyardı; "Gençler sessiz taşıyıcılar olabilir. Eğer onlar da eşit önlemler almazlar ise!"

Ailesinde risk grubu üyeler bulunan gençlerin, onlarla temasta bulunmamaları gerektiğini belirtti. Sosyal hareketliliklerini sürdüren gençler için de, "kendilerinin çok ta güvende hissetmesinler"diye konuştu.

Prof. Dr. Yalçın 65 yaş üstü ve risk grubunda ki kişilerin ihtiyaçlarını karşılayan görevli ya da aile üyeleri için önemli uyarılar yaptı;

"Evlere girilmemeli, dokunulmamalı, maske, eldiven kullanılmalı, sıkı koruyucu önlemler alınmalı!"

Yalçın ayrıca, karantina önlemlerinin ön planda tutulduğu Çin ve Almanya gibi ülkelerde hastalık ve ölüm oranlarının düştüğüne dikkat çekti.

ulusal.com.tr

koronavirüs