Trakya ve Milli Çözüm

İşçi Partisi Kırklareli İl Başkanlığı Babaeski ilçesinde Trakya ve Milli Çözüm konulu konferans gerçekleştirdi.

Trakya ve Milli Çözüm

Haber: İmdat Şahin

Babaeski Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferans İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başladı. Konferansa Trakyalıların ilgisi yoğundu. Konferansta Trakya’nın tarım sorunları ve çözümleri anlatıldı. Kırklareli ye bağlı Karacaoğlan köy muhtarı Fahrettin Günel, İşçi Partisi MKK Üyesi aynı zamanda Köylü bürosu başkanı Mustafa Güleç, Marmara üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr Cüneyt Akalın ve Emekli eğitimci Nazım Atalay birer konuşma yaptı.

Köylü toprağını satıyor.

Panelde konuşan Karacaoğlan köy muhtarı Fahrettin Günel Trakya köylüsü borçlarını kapatmak için topraklarını satıyor diyerek şunları belirtti. “bizler daha hasadı bitirmeden, Amerikasından , Avrupasından bizim limanlarımıza buğday ve ayçiçeği getiriliyor. Tüccar ve devlet onların ürünü tercih ediyor. Biz ise ürünümüzü yarı fiyatına satmaya çalışıyoruz. Kredi borçlarını ve diğer borçlarımızı da topraklarımızı satarak karşılıyoruz. Toprakları da zengin köylü almıyor, zengin köylüde kalmadı. Toprakları şirketler almaya başladı tehlike çanları çalıyor Türkiye ve Trakya için.

Gümrük Duvarları Kaldırıldı. Köylümüz duvarın altında kaldı.

İşçi Partisi MKK üyesi aynı zamanda İşçi Partisi Köylü büro başkanı Mustafa Güleç Gümrük Birliğini anlatarak şunları söyledi. “1995 te Tansu Çiller ve Murat Karayalçın davul zurnalarla gümrük birliğine giriyoruz diye duyurusunu yaptılar. Gümrük duvarları kaldırıldı. Yabancı ülkelerin ürünleri Türkiye’ye elini kolunu sallayarak girmeye başladı. Türk Çiftçisi de bitirmek için ürününe kota konuldu, mazotuna zam yapıldı, vergiler yüksek tutularak çiftçimizi bu hale getirdiler ve denildi ki diğer ülkelerin ürettiği ürünlerle yarışın denildi. Kusura bakmayın da böyle bir yarış içine bizim çiftçimiz itilemez.” Dedi.

Trakyalı Vatanına Milletine Bağlıdır.

Doç.Dr Cüneyt Akalın Trakya insanının vatanına milletline bağlıdır diyerek şunları söyledi. Trakyalılar balkan savaşında ta Çatalca hattına kadar çekildiler. Yenilgi tattılar, yenilgi iyi bir öğretmendir. Şimdi ise Trakyalı vatanına milletine bağlıdır. Var olmanın ne demek olduğunu çok iyi bilir.” Dedi.

Trakap projeleriyle Trakya parçalanıyor.

Emekli Eğitimci Nazım Atalay konuşmasında Trakya Kalkınma Ajansından bahsederek şöyle dedi. “Trakya da kalkınma ajanslarının varlığını pek çok insanımız bilmiyor. Bu ajans Trakya da planlar yapıyor. Tekirdağ’a sanayi planı yapılmış Edirne’ye tarım planları, Kırklareli’nde hizmet planları yapılmış. Kırklarelinin nüfusunun ise önümüzdeki senelerde 500 bin artacağı ön görülüyor. Kırklareli’nin doğum oranı %0.4 nasıl olacak bu göç mü alacaklar buraya. Neye hizmet edeceğiz. Bunları bu Ajanslar neye göre planlıyor.” Dedi.

ulusalkanal.com.tr