Aslan kendine geldi

Aslan kendine geldi

Spor Toto Süper Lig’in 12. Haftasının açılış maçında Galatasaray evinde Bursaspor’u ağırladı. Geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olan Sarı-kırmızılıların bu maçta nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu. Zira Galatasaray son 3 maçında sahadan yenik ayrılmıştı. Takımın oynadığı daha doğrusu oynayamadığı futbol da oldukça tartışılmıştı. Yaklaşık 15 bin taraftarının önünde maça çıkan Galatasaray’da geçen hafta Kadıköy’de sakatlanarak sahadan çıkan Eren Derdiyok maça yedek kadrosunda başladı. Derdiyok’un yerine de sahaya Alman futbolcu Podolski çıktı.

MAÇ DÜDÜĞÜ ÇALDI

Maça heyecanlı bir başlangıç yapan Sarı-kırmızılılar, ataklarla rakip sahaya ilerlemeyi denedi. İlk dakikalarda kontrollü bir futbol havasında geçen karşılaşma daha sonra Galatasaray’ın etkili ataklarına sahne oldu. İlk ciddi atağını 9. dakikada yakalayan ev sahibi takım, Sneijder’in ceza sahasının tehlikesi bölgesine yaptığı ortayı gole çeviremedi. 13. dakikada da bu kez Podolski ev sahibi takım adına net bir gol pozisyonunu kaçıran isim oldu. Galatasaray golü bulamayınca 1 dakika sonra Bursaspor, Kubilay Kanatsızkuş ile deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda konuk takımın ilk ciddi atağıydı. Golden sonra hemen toparlanan Galatasaray Bruma’nın hızını da kullanarak rakip kaleye ataklar düzenlemeye başladı. Dakikalar 31 gösterdiğinde Sarı-kırmızıların atakları sonuç verdi. Sneider , Podolski ve Yasin Öztekin’in başarılı ver-kaçları ile ceza sahasına giren ev sahibi takım, Yasin’in ayağından golü buldu.

CİMBOM ATAKLARA DEVAM ETTİ

Golden sonra taraftar coşunca Sarı-kırmızılı takıma da rahatlama geldi. Galatasaray’ın bu rahatlığını kullanan Bursaspor, rakip kalede ani bir gol pozisyonu buldu. Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolden gol sesiyse çıkmadı. Kendine gelen Galatasaray, Bruma, Sneijder ve Yasin’in bireysel becerileriyle Bursaspor kalesinde gol aradı. Ancak istenen olmadı ve iki takım da soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Soyunma odasından dönen Galatasaray, kazanmayı isteyen taraf olduğunu göstermeye başladı. Bruma’nın kanat değiştirerek oynadığı ikinci yarının başından itibaren Galatasaray, rakip kaleye ardı ardına ataklar denedi. 55. Dakikada ceza sahasının biraz ilerisinden frikik kazanan ev sahibi takım da topun başına Hollandalı yıldız Wesley Sneijder geçti. Barajın üzerinden topu aşırtan Hollandalı yıldız güzel bir frikik golüne imza attı. Golden sonra iyice keyiflenen Galatasaray, taraftarın da desteğiyle rakip kaleyi adeta kuşattı. 68. dakikada Bruma’nın ceza sahası içinde çektiği şutu kaleci Harun Tekin kornere çeldi. 69’da Podolski’nin ayakla vurduğu 70. dakikada ise Sneijder’in kafa ile aşırttığı top az farkla auta çıktı. Maça geri dönmek isteyen Bursaspor’un ceza sahasına yaptığı birkaç ortaysa kaleci Muslera’nın ellerinde kaldı.

BRUMA ÇIKTI, SİNAN GİRDİ

80. dakikada herhalde yorulduğu için oyundan alınan Bruma’nın yerine sahaya Sinan Gümüş çıktı. Sahasında savunma yapmak yerine İlerde top tutmayı amaçlayan Galatasaray, bu dakikadan sonra kontrollü ataklar denedi. Ancak maçı bırakmayan konuk takım, ev sahibine serbest bir futbol oynatmadı. 86. dakikada Podolski’nin yerine oyuna giren Eren Derdiyok, sahadaki futbolu bir anda değiştirdi. Sürekli koşan ve rakipten top çalan Derdiyok, bu özelliğiyle hem savunmayı rahatlattı hem de Bursaspor’un rahat çıkmasını önledi. Normal süresi 2-1 tamamlanan maçın sonuna hakem Barış Şimşek tarafından 5 dakika ekledi. Henüz uzatmanın ilk dakikasında sahasından hızlı bir çıkış yapan Galatasaray, topu Sinan Gümüş ile buluşturdu. Topla birlikte rakip kaleye ilerleyen Sinan, ceza sahasına girerken topu arkadan gelen Eren Derdiyok’a verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Derdiyok, rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Maçta başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray evinde ağırladığı Bursaspor’u 3-1 mağlup etti. Aldığı galibiyet ile puanını 23’e çıkaran Sarı-kırmızılar maç fazlasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önüne geçerek 3. Sıraya yükseldi. Bu haftaki oyunuyla taraftarın gönlünü kazanan Galatasaray , gelecek hafta adına da şimdiden umut verdi.

MAÇIN HAKEMİ ELEŞTİRİLDİ

Çaldığı ve çalmadığı birçok düdük yüzünden eleştirilerin hedefi olan Barış Şimşek, Galatasaraylı futbolcuların penaltı itirazlarına kulak asmadı. Seyirci tarafından da yoğun ıslıklanan Şimşek, verdiği ve vermediği faul kararlarıyla da Bursasporlu futbolcuların hedefindeydi.

DENİZ ADALI

ulusalkanal.com.tr