"Twitter'dan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" için sahte diyen 2 savcı için dosya açıldı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası"nı haber yapan gazeteler hakkında "iddialar sahte çıktı" diyerek soruşturma açan iki savcı hakkında HSYK'da dosya açıldı. Savcılar hakkındaki dosyanın, soruşturmada taraflı bilirkişiye başvurulduğu iddiası üzerine açıldığı öğrenildi.

"Twitter'dan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" için sahte diyen 2 savcı için dosya açıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast soruşturmaları yeni bir boyut kazandı.

Akşam ve Güneş gazeteleri, Emre Uslu ile CHP’li Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen twitter konuşmalarını haber yapmış, konuşmalarda Sümeyye Erdoğan'a suikast hazırlandığı öne sürülmüştü.

Umut Oran'ın şikayeti üzerine gazeteler hakkında başlatılan bir diğer soruşturmada ise twitter yazışmalarının sahte olduğu saptandı. Buna ilişkin bilirkişi raporu da dosyaya konuldu. İstanbul'da yürütülen soruşturma sonucunda, Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç ve Savcı Mustafa Gökay haberleri yapan 2 gazeteye 5 ayrı dava açtı.

Ancak haklarında dava açılan Güneş ve Akşam gazeteleri iddialarını başka bir boyuta taşıdı. Gazeteler savcıların dosyaya koyduğu raporu hazırlayan bilirkişinin taraflı olduğunu öne sürdü.

HSYK basında yer alan bu iddialar üzerine Savcılar Hüseyin Parlakkılıç ve Savcı Mustafa Gökay hakkında dosya açtı.

HSYK kaynakları, Daire'nin toplanıp bir soruşturma kararı vermediğini, konunun rutin şekilde incelendiğini, bu inceleme sonucu soruşturma konusunda karar verileceğini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr