F tipi panikte!

F tipi örgüte yönelik operasyonla ilgili olarak yaşanan gelişmeler Cemaatte paniğe yol açtı. Örgütün yeraltına çekilme ve kadrolarını koruma çabasına girdiği öğrenildi

F tipi panikte!

F tipi örgüte yönelik operasyonla ilgili olarak yaşanan gelişmeler Cemaatte paniğe yol açtı. Örgütün yeraltına çekilme ve kadrolarını koruma çabasına girdiği öğrenildi

F tipi örgütte gerilim arttı. Başbakan Erdoğan’ın “inlerine gireceğiz” sözlerinden sonra savcılığın ve emniyetin harekete geçmesi nedeniyle yeni duruma göre değerlendirme yapan örgütün, yeraltına inme çabasına girdiği gözlendi. Bu arada örgütün, savcılığın talebi üzerine Emniyet Genel Müdürü’nün illere gönderdiği genelgeden haberdar olduğu da öğrenildi. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, F tipi örgüt yeni duruma göre önlemlerini arttırdı. Daha az zayiat vermek için yeni formüller geliştirmeye başladı. Bu arada, “direnme” yanlısı örgüt elemanları da var. Emniyet ve yargıdaki bazı örgüt elemanları “direnmeyi” savunuyor. Örgütün son durumu ve aldıkları önlemler şöyle:

BÜROKRASİ

Bürokrasi örgütün en güçlü olduğu kesim. Uzun süre en kritik yerlerde görev yaptılar. İki yıldır tasfiye halindeler. Birçok bakanlıkta etkinlikleri bitti. Ama hâlâ kritik yerlerde kalmayı başaran kadroları mevcut. Örgütten bürokrasideki kadrolarına verilen talimatlarda, kendilerini gizlemeleri, gerektiğinde Cemaat aleyhine konuşma ve zararsız bilgi vermeleri istenmiş bulunuyor.

EMNİYET VE YARGI

F tipi örgütün en güçlü olduğu yer emniyet ve yargı. Özellikle emniyette o kadar kadrolaşmış durumdalar ki Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınanların yerine atanan da F tipi örgütten olabiliyor. Bu nedenle aynı yere kısa aralıklarla yeni atamalar gündeme geliyor. Görevden alınan emniyetçiler yargıdaki kadrolarla işbirliği içinde eski görevlerine dönmeye çalışıyorlar. Şu anda görev yeri değiştirilen çok sayıda emniyetçi yürütmeyi durdurma kararı almış bulunuyor.

Yargıda da durum aynı. HSYK atama dairesinin kararları diğer daireler üzerinden engellenmeye çalışılıyor. Haklarında şikayet bulunan örgüte bağlı savcı ve hakimlerle ilgili soruşturmalar tıkanmış durumda. Yüksek yargıda kazanılan mevzilerin verilmemesi için direniş sürüyor.

İŞ DÜNYASI

Başbakan Erdoğan’ın çıkışları sonrası F tipi örgüte parasal destek veren işadamları örgütten uzaklaşmaya başlamış durumda. Özellikle parasal desteğin ciddi bir şekilde azaldığı bildiriliyor. “İşler iyi değil, ekonomik kriz bizi de etkiledi” diyerek geri çekilenler olduğu konuşuluyor. Parasal destek verenlerin de kendilerinin gizlenmesini istediği ifade ediliyor.

İşadamlarından para akışının azalması, örgütte tasarrufu da gündeme getirdiği, birçok harcamanın gereksiz diye reddedildiği tespit edildi.

YURT DIŞINA KAÇIŞ

Yaşanan gelişmeler ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısından haberdar olunur olunmaz ilk etapta hedef alınabilecek örgüt elemanlarının hemen yurtdışına kaçırıldıkları belirlendi. Bunlardan bazılarının normal yollardan, bazılarının da gayrıresmi yollardan yurtdışına çıkarıldıkları öğrenildi. Yurtdışına çıkarılan örgüt elemanlarının Amerika, Avrupa ve Afrika ülkelerine gönderildikleri, bunların buralardaki şirket ve okullarda görevlendirildikleri bildirildi.

İTİRAFÇILAR

Örgütün zayıflaması örgütle ilgili itirafçıların sayısını da arttırmış durumda. Özellikle emniyetten çok sayıda itirafçı çıktığı konuşuluyor. Örgüt itirafçı sayısını düşürmek için kendi içinde birbirlerine moral vermeye çalışılıyor.

ERDOĞAN ADIM ATMAKTA ÜRKEK

Başbakan Erdoğan F tipi örgütün üstüne yürüme konusunda ürkek davrandığı bildirildi. Gelişmeleri yakından izleyen kaynaklar Erdoğan’ın bilinmeyen bir tedirginlik içinde olduğunu kaydederek, “Şu anda F tipi örgüt için her türlü belge bilgi mevcut. Ama siyasi otorite kararsız. Bu nedenle adım atılamıyor. Bu mücadelede en ufak bir zafiyet gösterdin mi kaybedersin. Erdoğan’ın neden ürkek olduğunu bilemiyoruz. Örgüt elindeki bir şeylerden çekindiğini düşünüyoruz. Ama elimizde bu konuda bir bilgi yok” dediler.

fethullah gülen ulusal kanal aydınlık panik yer altı