İngiltere'de ikinci mutasyon endişesi

İngiltere'de ikinci mutasyon paniği yaşanıyor. Güney Afrika'dan gelen 2 kişide virüsün yeni hali tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, kameralar karşına geçti, ''Bu yeni tür, oldukça endişe verici'' açıklaması yaptı.

İngiltere'de ikinci mutasyon endişesi

İngiltere'de ikinci kez mutasyon endişesi yaşanıyor.

Ülkede geçtiğimiz günlerde virüsün yüzde 70 daha hızlı yayılan hali tespit edilmişti. Şimdi ise Güney Afrika'dan gelen 2 kişide Kovid-19'un daha da hızlı yayılan başka bir türü ortaya çıktı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, düzenlenen basın açıklamasında virüsün yeni halini bu sözler ile dünyaya duyurdu: ''Bu yeni tür, oldukça endişe verici. Çünkü daha da bulaşıcı ve İngiltere'de keşfedilen yeni türden daha fazla mutasyona uğramış gibi görünüyor.''

Vakaların Güney Afrika'dan gelen 2 kişide tespit edildiğini söyleyen Hancock, bu kişilerin karantinaya alındığını ve Güney Afrika ile seyahate kısıtlamalar getirildiğini de açıkladı.

Hancock, son 2 haftada Güney Afrika'da bulunan veya ülkeden gelen biriyle temas eden kişileri ise uyardı. Bu kişilerin ''derhal kendilerini izole etmesi gerektiğini'' vurguladı.

''501.V2'' olarak adlandırılan ve Güney Afrika'da görülen bu tür, Güney Afrika'daki yeni vakaların yaklaşık yüzde 80 ila 90'ını oluşturuyor.

ingiltere YENİ VİRÜS