KDP ile PKK'nın musul tartışması

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin partisi KDP ile PKK arasında Musul tartışması yaşandı. PKK, Türk askerinin Musul'a gönderilmesinin asıl amacının gizlendiğini öne sürdü. KDP'den PKK'ya yanıt verildi, "Türk askerinin Musul yakınlarında yerleşmesinin, KCK'nın yanlış siyaseti sonucu gerçekleştiği" belirtildi.

KDP ile PKK'nın musul tartışması

Türkiye'nin Musul'a asker göndermesi KDP ve PKK arasında da tartışmalara neden oldu. PKK, Türk askerinin Musul'a gönderilmesindeki asıl amacın gizlendiğini iddia etti, KDP de PKK'ya yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

PKK'nın siyasi uzantısu KCK tarafından yapılan açıklamada Musul'a gönderilen Türk askeri birlikleri nedeniyle KDP sert bir dille eleştirilmiş, "Irak’a asker gönderilmesi, söylenildiği gibi bazı güçleri eğitmek amaçlı değildir. Böyle söylenerek gerçek amaç gizlenmeye çalışılmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

KDP de KCK'ya yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada, "Türk askerinin Musul yakınlarında yerleşmesinin, KCK'nın yanlış siyaseti sonucu gerçekleştiği" belirtildi.

PKK'nın Kürt halkı önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen KDP, "Türkiye'deki birçok köyde hayatı ortadan kaldırmak ile meşgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden o bölgedeki halkın huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler" ifadelerini kullandı.

Açıklamada "KDP, birçok sebepten dolayı Kürdistan halkı ve toprağı için bedelle sonuçlanan zulmünüzü bile milletten saklamıştır" denildi.

ulusalkanal.com.tr