Mine Kırıkkanat TGB ve TLB'yi yazdı: Biricik umut ışığım, böylesi gençler

Mine Kırıkkanat TGB ve TLB'yi yazdı: Biricik umut ışığım, böylesi gençler

Cumhuriye gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat bugünkü köşe yazısının bir bölümünü TGB ve TLB'nin ortaklaşa tertip ettiği Çanakkale zaferinin 100. yıl eylemine ayırdı. Kırıkkanat, TGB ve TLB'ye istianden," Biricik umut ışığım bu gençler" ifadelerini kullandı.

İşte Mine Kırıkkanat'ın bugünkü o yazısı

Dünyanın hiçbir yerinde vatan evlatlarının canıyla, kanıyla kazandığı bir zafer, o evlatları feda etmiş bir halka kapalı kutlanamaz!

Oysa Çanakkale valisi, güya resmi törenleri gerekçe göstererek, kuşkusuz efendisi Erdoğan’a siper olabilmek için törenlerin halka kapalı olacağını duyurdu.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ise “Hangi Çılgın Bize Zincir Vuracakmış” sloganıyla gözü pek bir direniş başlattı. Türkiye’nin her yanından binlerce genç, Çanakkale’ye geleceklerini ve törene katılacaklarını ilan ettiler.

Sonuç olarak Çanakkale valisi, gençlerle karşı karşıya gelmeyi göze alamadı, geri adım attı.

TGB ve TLB üyesi gençler, bu sabah Mustafa Kemal’in Çanakkale’de komuta ettiği 19. Tümen karargâhında ve Bigalı köyündeki evinde buluşuyorlar. Önce 57. Alay’ın savaşa giderken yürüyüşe geçtiği yere, oradan da Conkbayırı’na ve 57’nci Alay Şehitliği’ne doğru 11 km’lik bir yürüyüş yapacaklar. Eylemleri, Mehmetçik Abidesi’nde bir açıklamayla bitecek.

TGB ile TLB’nin ne efendi tanıyan ne de köleyi takan atılgan ve coşkulu gençlerine hayranım.

Zaten bu ülkeye ilişkin biricik umut ışığım, böylesi gençler.

“Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır. ”

ATATÜRK

çanakkale tgb mine kırıkkanat tlb