E. Orgeneral Bilgin Balanlı'dan çok önemli açıklamalar!

Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Ergenekon, Balyoz gibi kumpasların arkasında CIA'nın olduğuna işaret etti. Balanlı, "Ortadoğu'yu şekillendirmek isteyen ABD, TSK'nın karşı duruşunu engellemek istemiş olabilir" dedi. Balanlı, düğmeye 2007'deki Dolmabahçe görüşmesinde basıldığını belirtti.

E. Orgeneral Bilgin Balanlı'dan çok önemli açıklamalar!

Harp Akademileri Komutanıyken Balyoz kumpasıyla hedef alınan Orgeneral Bilgin Balanlı, davaya ilişkin Hürriyet Gazetesi'ne konuştu. Balanlı, kumpas davalarının arkasında ABD'nin olduğunu söyledi.

"Amerika’nın müdahil olmuş olma ihtimalini daha kuvvetli görüyorum. Amerika’nın derin devleti, yani CIA, bu işin içerisinde olabilir"

Balanlı, belgelerdeki ABD izini anlattı.

"Balyoz planının içinde TSK tarafından kullanılmayan bazı askeri tabirler var. Örneğin; biz denizlerimizden bahsederken okyanus kelimesini kullanmayız. Balyoz planının bazı yerlerinde okyanus tabiri geçiyor. Belli ki bunu bir Amerikan planından tercüme etmişler diye düşünüyorum"

Balanlı, "Balyoz belgelerini ABD'li bir senatörden aldık" diyen Orhan Aykut'un ayrıntılı bir şekilde dinlenmesini istedi. Balanlı, ABD'nin hedefini de açıkladı.

"Amerika küresel bir güç. Bütün dünyayı kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyor. Ortadoğu’yu şekillendirirken yapmak isteyeceklerine karşı TSK’nın bir karşı duruş sergileyebileceğini ve bu nedenle de etkisizleştirilmesi gerektiğini düşünüyor olabilir. Bu aklımıza gelen en önemli hususlardan birisi. Bir diğeri, 1 Mart tezkeresi nedeniyle TSK’yı cezalandırmak istemesi ihtimalidir"

Peki süreç ne zaman başladı. Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı düğmeye Erdoğan ve Büyükanıt'ın 2007 yılında Dolmabahçe'de yaptığı görüşmede basıldığını söyledi.

Hükümetin bu davadan siyasi menfaat elde etmeyi hedeflediğini söyleyen Balanlı, "devlet mekanizmasının bu derece aldatılabilir olması kabul edilebilir değil. Erdoğan'ın 'aldatıldık' demesi benim için çok büyük bir anlam ifade etmiyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr