Terörü 6 ayda bitiririz

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin Kilis’de seçim bürosu açılışında iddialı konuştu.

Terörü 6 ayda bitiririz

Gültekin, “Vatan Partisi diyor ki, eğer Türkiye, İran, Irak, Suriye beraber hareket ederse, güvenlik alanında işbirliği yaparsa, sınırlarını karşılıklı olarak korursa, ekonomik alanda işbirliği yaparsa, terör sorunu 6 ay içinde biter. Hem dinci terör biter, hem etnik terör biter.” Gültekin bu politikayla ekonomik sorunun da çözüleceğinin altını çizdi: “İşsizlik biter. Terör bittiğinde, sınırlar açıldığında 30 milyonluk Irak, 30 milyonluk Suriye pazarı açılır. Bu ülkelerin inşası, bu ülkelerde çalışacak insanların oluşturacağı pazar, Gaziantep’in, Kilis’in sanayisine pazar demektir. Kilis’te Gaziantep’te tek bir işsizin kalmaması demektir.

Şu anda kapanmış olan fabrikaların yeniden açılması demektir. Bu aynı zamanda Gaziantep’in sanayisinin bir kat daha büyümesi demektir.” Gültekin konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemini şöyle anlattı:

“Bir ay sonra yapacağımız tercih, buradan 13 kilometre ötesinde yaşanan trajediyi yaşamak ya da yaşamamak tercihi olacaktır. Amerikan emperyalizminin kışkırtmasıyla 4 yıldır dostumuz, kardeşimiz Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. 400 bin Suriyeli kardeşimiz bu iç savaşta katledildi. Nüfusu 100 bini bulmayan şu küçücük Kilis’e 100 binden fazla Suriyeli göçmek zorunda kaldı, burada yaşamak zorunda kaldı.

7 Haziran’da yapacağımız tercih, Türkiye’nin de böylesine bir iç savaşı, böylesine bir boğazlaşmayı, böylesi bir kardeş kavgasını yaşayıp yaşamama tercihi olacaktır.”

Öte yandan Vatan Partisi Gaziantep İl Örgütü, 3. seçim bürosunu da Nizip’te açtı. İl Başkanı Günnur Ünverdi’nin konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla birlikte seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Aydınlık