Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı millî çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti

Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı millî çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan idam konusuna ilişkin, "Hükümetimiz parlamentodan idamı geçirecek, bana geldiği anda ben bunu onaylarım., millet ne isterse o olur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Misakımilli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misakımilli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misakımilli'de?" şeklinde konuştu.

"15 Temmuz'u ülke içinde ve dışında çok iyi anlatmalıyız. Dostumuzu düşmanımızı da görme imkanını bulduk" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Artık bizim için ne diplomasinin sahteliği sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade etmiyor. Biz bize yüreğini kimler açıyor bakıyoruz. Irak'ta Suriye'de sıkıntımız mı var, biz çözeceğiz" dedi.

‘YENİ PAZARLAR BAKACAĞIZ'

"Terör örgütlerinin tepesine balyoz gibi ineceğiz" diyen Erdoğan, Batı'ya da yüklendi: "AB bize isteklerimizi vermiyor mu kendi işimize bakacağız. Ekonomide bizi zayıflatmaya mı çalışıyorlar hemen yeni pazarlar bakacağız. Hepsinin üzerine milletçe gideceğiz. Artık eski Türkiye yok. Bize çelme takan taş atan eksik olmayacak bu mücadeleyi hedeflerimize kilitlenerek yapacağız. Kazanacaksak, öleceksek adam gibi öleceğiz."

ulusalkanal.com.tr