Hem FETÖ hem PKK hem IŞİD

Güvenlik güçleri teröre karşı dört koldan mücadele ediyor. Başarılı operasyonlarla hem PKK, hem FETÖ, hem de IŞİD'e ağır darbe vuruluyor. Buna göre son bir haftada 33 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. FETÖ soruşturumalarında ise 81 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana'da da IŞİD'in sözde Adana emiri yakalandı.

Hem PKK, hem FETÖ, hem IŞİD....

Güvenlik güçleri dört koldan terör örgütleriyle mücadele ediyor. Başarılı operasyonlarla teröristlere göz açtırmıyor.

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında operasyon yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, 2'si kadın 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi.

Terörle mücadelede haftalık bilanço da açıklandı. İçişleri Bakanlığı son bir haftada 33 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

FETÖ'ye yönelik operasyonlar da aralıksız sürüyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan FETÖ operasyonunda 61 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 18'i aktif görevde bulunuyordu.

Şüphelilerin FETÖ'nün "mahrem imamları" ile ankesörlü telefonlardan ardışık arama yöntemi ile haberleştiği tespit edildi.

İstanbul'da yapılan FETÖ operasyonynda ise Bylock kullandığı belirlenen ve çoğunluğu öğretmen olan 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstanbul'daki bir diğer operasyonda ise FETÖ'den aranan eski bir polis müdürü yakalandı.

Esenyurt'ta yakalanan eski Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay'ın ağabeyine ait sahte bir kimlikle ele geçirildiği öğrenildi.

Öte yandan Adana'da da IŞİD'e karşı başarılı bir operasyona imza atıldı. IŞİD'in sözde Adana emiri olan Eyüp Baksi, kurulan özel ekip tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.

Örgütün sözde üst düzey isimlerinden olan Baksi, yapılan sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Terörist, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyon kapsamında 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.​

ulusal.com.tr

açıklama terör içişleri bakanlığı bilanço