Bir cinayetin ayrıntıları daha ortaya çıktı

Faili Meçhuller Davası'na gönderilen ve MİT'çiler Mehmet Eymür ile Tarık Ümit arasında geçen görüşme tutanaklarında bir infazın ayrıntıları daha yer aldı. Londra'da sendikacı Mehmet Kaygısız'ın öldürülmesi emrini Mehmet Ağar'ın verdiği ve cesaretlendirdiği ortaya çıktı.

Bir cinayetin ayrıntıları daha ortaya çıktı

Çiller Özel Örgütü'nün işlediği cinayetlerin bir belgesi daha ortaya çıktı.

MİT'in Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği Mehmet Eymür-Tarık Ümit görüşme tutanağında, Sendikacı Mehmet Kaygısız'ın Londra'da öldürülmesine ilişkin bilgiler yer aldı. Tutanak, Kaygısız'ın infaz edilmesi emrini Eski İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın verdiğini ortaya koydu.

MİT'çi Ümit, görüşmede Mehmet Eymür'e, Mehmet Kaygısız'ın nasıl öldürüldüğünü anlatıyor.

Tetikçi Nurettin Güven'in Mehmet Ağar'ın odasına götürüldüğü, o sırada hemen Güven'e pasaport çıkarıldığı, Ağar'ın bizzat Amerikan Başkonsolosluğu'na giderek tetikçi için vize aldığı MİT'çi Tarık Ümit tarafından anlatılıyor.

Mehmet Ağar'ın tetikçiyi cesaretlendirdiği de birinci el kaynaktan anlatılıyor.

Ve sendikacı Mehmet Kaygısız, bizzat Nurettin Güven tarafından Londra'da öldürülüyor. Ümit, "Bir telefon ettim... Ağabey dedi. Kaygısız devrildi’ dedi. Ulan ne diyorsun sen. Vallahi dedi. Bir haber aldın mı. ‘Ağabey kendim devirdim’ dedi" ifadelerini kullanıyor.

Eymür de suikastlarla ilgili "Güzel işler yani. Böyle buna hiç kimsenin bir diyeceği yok" ifadelerini kullanıyor.

Tetikçi ve uyuşturucu kaçakçısı Nurettin Güven; İngiltere, Fransa ve Türkiye'de toplam 15 yıl hapis yattı. Tahliye olduğunda "Devletin silahını taşımadım, devletten silah almadım, devlet için de kimseyi öldürmedim" iddiasında bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr