İran'dan Suriye açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran'ın, Suriye'deki varlığına ilişkin konuştu. Kasımi, "Terör tehlikesi olduğu ve Suriye devleti istediği sürece Suriye'ye yardımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

İran'dan, Suriye'deki son duruma ve ülkedeki terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran'ın "Suriye devleti istediği sürece Suriye'de kalacağını" vurguladı.

Kasımi düzenlediği basın toplantısında, "Rusya yabancı güçlerin Suriye'den çıkmasını istiyor. Rusya'nın İran'ı Suriye'den çıkmaya zorlaması mümkün mü?" sorusuna yanıt verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, "İran bağımsız bir ülke ve kimse İran'a bir şey dayatamaz. İran, terörizmle mücadele için Suriye devletinin isteği üzerine bu ülkede bulunuyor.Terör tehlikesinin olduğu ve Suriye devletinin istediği sürece Suriye'ye yardımlarımıza devam edeceğiz. Suriye'den çıkacak birileri varsa Suriye devletinden izin almadan bu ülke topraklarına girenlerdir." dedi.

ulusal.com.tr

iran suriye Behram Kasımi