Yarıyıl tatili için ''Birlikte 23 Gün'' çalışması tanıtıldı

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Yarıyıl tatil zilini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, video konferansla katıldığı bir toplantıda çaldı. Selçuk, her güne özel bir etkinliğin yer aldığı ''Birlikte 23 Gün'' çalışmasını tanıttı. Tatil süresince öğrenciler için bulmaca, sudoku ve günün deneyi gibi etkinlikler planlandı.

Yarıyıl tatili için ''Birlikte 23 Gün'' çalışması tanıtıldı

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi salgın gölgesinde tamamlandı. Kovid-19 nedeniyle ekran başında derslerini dinleyen öğrenciler için yarıyıltatil zili çaldı.

Bakan Selçuk, ''Fırsat buldukça oyunlar oynayın, bedeninizle, ruhunuzla şarkılar dinleyin, bol bol okuyun, mutlaka bir yerlere gidip gezin ve notlar alın'' dedi.

Milli Eğitim BakanıZiya Selçuk, dönemin son gününde Türkiye'nin her yerinden öğrencilerle video konferansta buluştu. Selçuk'un ilk dönemin son zilini çalması ile ilkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatili başladı.

Bakan Selçuk, yarıyılın 23 gün sürecek uzun bir kış tatili olacağını ifade etti. Yarıyıl tatilini değerlendirmek üzere hazırladıkları çalışmayı tanıttı.

Selçuk, ''23 gün olan yarıyıl tatili süresince her güne özel ve birbirinden eğlenceli etkinlikleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırladık. Farklı çalışmalarla eğlenerek öğrenme fırsatını devam ettireceksiniz'' ifadelerine yer verdi.

Tanıtım toplantısında ''Birlikte 23 Gün'' etkinliklerinin yer aldığı video da izletildi. Bakan Selçuk, yarıyılda yapılabilecek bazı etkinlikleri paylaştı.

Etkinlik takvimi, "birlikte23gun.meb.gov.tr" internet adresinde kullanıma açıldı. Etkinlikler ile öğrencilerin süreç içinde derslere olan tutum ve davranışlarındaki olumlu ivmenin süreklilik sağlaması hedeflendi.

Selçuk, yeni döneme ilişkin bir mesaj da verdi.

Bakan Selçuk, ''15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz. Baharı okullarımızda hep birlikte karşılayalım niyetindeyiz'' dedi.

Kovid19 eğitim meb Ziya Selçuk tatil Milli Eğitim Bakanı yarıyıl