George Floyd'un cenazesinde neler yaşandı?

Minnesota kentinde, polisin boynuna bastırması sonucu hayatanı kaybeden siyahi George Floyd'un cenazesi, kendisi için üç farklı eyalette düzenlenen 3 cenaze töreninin ardından memleketi Teksas'ın Houston kentinde toprağa verildi.

George Floyd'un cenazesinde neler yaşandı?

Amerika Birleşik Devletleri'nde ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı gösterilerin simgesi olan siyahi George Floyd, doğduğu yer Teksas Houston’da toprağa verildi.

Floyd için Amerika’nın 3 farklı kentinde cenaze töreni yapıldı, son olarak cenazesi doğduğu yer olan Teksas Houston’a getirildi.

Siyahi adam için North Fountain of Praise Kilisesi'nde son kez ailesi ve yakınları için tören düzenlendi. George Floyd törenin ardından annesi Larcenia Floyd'un mezarının da bulunduğu Memorial Gardens Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine video kaydı gönderen, ABD'de Demokrat Başkan adayı Joe Biden'de Floyd'un ailesine başsağlığı diledi.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner da George Floyd'un cenazesinde yaptığı konuşmada, şehir polisinin tutuklama esnasında boyuna sarılma ve boyun sıkma yetkisini kaldıran bir emri imzalayacağını duyurdu.

Öte yandan siyahi George Floyd için New York'ta düzenlenen gösterilerde bir kadını şiddetle yere iten polis memuru Vincent D'Andraia'nın 4 ayrı suçtan yargılanabileceği bildirildi.

New York Polis Departmanına bağlı olarak çalışan D'Andraia'nın dosyasını inceleyen savcılar, polis memuru hakkında "şiddet", "kötü niyet", "tehdit" ve "taciz"den suç duyurusunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis teşkilatına yönelik tartışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. ABD'nin başkenti Washington kent konseyi, polis teşkilatıyla ilgili reformlar içeren düzenlemeyi onayladı.

Düzenlemeye göre, hakkında görevini kötüye kullandığına dair suçlama olan kişilerin işe alımı yasaklanırken görevi esnasında halka karşı şiddet kullandığı tespit edilen kişilerin de kimliklerinin açıklanması mecbur kılınıyor.

Düzenleme gereği Washington Metropol Polisi, barışçıl göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanamayacak.

Söz konusu düzenleme 90 gün geçerli olacak ve 225 güne kadar uzatılabilecek. Düzenlemelerin kalıcı hale gelmesi için konseyin kamuya açık oturumu ve yeniden oylama yapması gerekiyor.

ulusal.com.tr

abd cenaze George Floyd minnesota