MHP: HDP'ye dokunulmalı

"HDP eşbaşkanlarının dokunulmazlığı kaldırılsın" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a MHP'den destek CHP'den tepki geldi. MHP dokunulmazlıklarının kaldırılmasının yanında HDP'nin kapatılmasını istedi. "Biz reis gibi düşünmüyoruz" diyen CHP ise "90lı yıllardaki görüntüler ve yaklaşımları geri getirir" itirazını yaptı.

MHP: HDP'ye dokunulmalı

"HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın dokunulmazlıkları kaldırılmalı". Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadeleye faydalı olur dediği bu talep hakkında muhalefet partilerini görüşlerini açıkladı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural “Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki ‘ihanet’ nitelemesine sonuna kadar katılıyorum. HDP’lilere dokunulmalı” dedi. Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan farklı olarak HDP’nin kapatılması yönünde yargı sürecinin de başlatılmasını istedi.

"Bir an önce adım atılmalı, hiç vakit kaybetmemeliler" diyen MHP Grup Başkanvekili, "Ülkenin bölünmez bütünlüğü için askerimiz, polisimiz canlarını veriyorken, bunu ortadan kaldırmak isteyen siyasilere karşı hukuk devletinin çalışmaması kabul edilemez" dedi. Çözüm sürecinin başından bugüne teröre destek olan herkesin hesap vermesini savunan Vural, "Anayasanın dokunulmazlık maddesini uygulayalım, parti kapatma maddesini uygulamayalım gibi bir keyfilik olamaz hukuk devletinde.” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Biz reis gibi düşünmüyoruz" diyerek Cumhurbaşkanı'nın HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemesinin kuvvetler ayrılığı prensibine aykırı olduğunu ileri sürdü. Özel, HDP'lilere dokunmanın 90lı yıllardaki görüntüler ve yaklaşımları geri getireceğini savundu.

Öte yandan HDP Eşbaşkanlarının dokunulmazlığının kaldırılması için salt çoğunluk aranmıyor, dolayısıyla AKP'nin Meclis'teki sayısal gücü bu kararı çıkarmaya yeterli. AKP'deki siyasi kararın “dokunma” yönünde netleşmesi halinde Meclis'in Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nu toplanması gündeme gelecek.

ulusalkanal.com.tr