65'inci Hükümet programı Meclis'te görüşmeye açıldı

Meclis'te Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı'nda kurulan 65'inci Hükümet'in programı tartışılıyor. Program üzerinde milletvekilleri görüşlerini bildiriyor. 24 Mayıs Salı günü Genel Kurul'da okunan hükümet programı 29 Mayıs Pazar günü ise güven oylamasına sunulacak.

65'inci Hükümet programı Meclis'te görüşmeye açıldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın 24 Mayıs Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda okuduğu 65'inci Hükümet programı, bugün partilerin görüşüne açıldı.

Salı günü okunan programda Türkiye'nin temel politikalarında değişiklik mesajları da yer aldı. Programda dış politikada Rusya ile ilişkiler için diyalog kanallarının açık tutulması gerektiği belirtiliyor, ekonomi yönetimi için “üretim ekonomisi” vurgusu yapılıyor.

Program görüşmeleri sırasında CHP ile HDP arasında “Dolmabahçe” tartışması yaşandı. HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP'nin "Al başkanlığı, ver özerkliği" sözlerini kullanarak propaganda yaptığını iddia etti, Bu sözleri söyleyenler için "Alçak" ifadesini kullandı.

Sataşma üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çözüm sürecini işaret ederek "Meclis'te kapalı toplantı yapalım. Dolmabahçe'de neler konuşuldu ortaya dökelim. Kim alçak çıksın ortaya" dedi.

MHP adına ilk sözü alan Grup Başkanvekili Erkan Akçay, programı eleştirdi. Hükümetin sorunları bir kenara bırakarak başkanlık sistemini dayattığını söyleyen MHP'li Akçay "Herkes yetki peşinde ama sorumluluğu paylaşan da yok. Siz mahalle yanarken, saç taramakla meşgulsünüz" dedi.

Partilerin görüş bildirmesinin ardından program, 29 Mayıs Pazar günü güven oylamasına sunulacak. Oylamada salt çoğunluk, yani 276 milletvekilinin "Evet oyu" aranıyor.

Öte yandan, MKYK ve MYK'sını belirleyen AKP, saat 14'te yaptığı kapalı grup toplantısında Meclis Grup Başkanvekillerini belirledi.

Grup başkanvekili Nurettin Canikli başbakan yardımcısı olunca yerine eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş getirildi.

Naci Bostancı, Bülent Turan ve İknur İncegöz koltuklarını koruyan isimler oldu.

ulusalkanal.com.tr