İsrail güçleri 22 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail'in Filistinlileri hedef alan saldırıları devam ediyor. Batı Şeria'da bir Filistinli şehit oldu. 22 Filistinli de İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Bu arada İsrail Doğu Kudüs'te de yıkıma devam ediyor, bölgede gergin bir bekleyiş var...

Özgürlükleri için mücadele eden Filistinliler, İsrail askerlerinin hedefinde.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri bir Filistinlinin üzerine ateş açtı. "İsrail askerine bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" öne sürülen Filistinli şehit oldu.

İsrail Ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gece operasyonları da düzenledi. Evleri basan İsrail askerleri 22 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Ordusu'ndan yapılan yazılı açıklamada Filistinlilerin sorgulanmak üzere bölgedeki gözaltı merkezine sevk edildiği belirtildi.

Ve, hedefte öğrenciler de vardı...Batı Şeria'nın Nablus kentindeki El-Leben Es-Saviye Lisesi öğrencilerin İsrail askerlerine taş attığı iddiasıyla kapatıldı. Öğrenciler göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.

50 yıldır işgal altında tutulan ve yıkım kararı alınan Doğu Kudüs'te ise gergin bir bekleyiş var...

İsrail güçleri, buldozerler ile bölgedeki Han el-Ahmer yakınına geldi.

Filistinliler, İsrail zorbalığına karşı direndi, buldozerlerin geçişini engellemek için oturma eylemi yaptı.

İsrail polisi Filistinlilere sert müdahale etti. En az 4 eylemci gözaltıla alındı. Yapılan müdahalenin ardından Han el-Ahmer'in tüm giriş ve çıkışları İsrail polisi tarafından kapatıldı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, mayıs ayında, Han el-Ahmer bölgesi için yıkım kararı almıştı.

ulusal.com.tr

israil filistin Batı Şeria