Davutoğlu TIR ile ilgili konuştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hatay'da durdurulan ve mühimmat yüklü olduğu öne sürülen TIR ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu, TIR'da arama yapmak isteyen savcıya uyarının bizzat Başbakanlık'tan geldiğini açıkladı. Davutoğlu, "Başbakanlıktan ilgili savcı arandı ve konunun Başbakanın bilgisi dahiline olduğu söylendi. Ama savcı buna rağmen kararına ısrar etti" dedi.

Davutoğlu TIR ile ilgili konuştu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Hatay'da devlet krizine neden olan TIR ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sabah Gazetesi'ne konuşan Davutoğlu, mühimmat yüklü olduğu öne sürülen TIR'da arama yapmak isteyen savcıya Başbakanlık'tan "arama yapma" talimatı verildiğini söyledi.

Davutoğlu, "Türkmenlere büyük baskı var. Çok zor durumdalar. Biz onlara yardım etmek zorundayız. Yalnız kaldılar, sıkıştılar. Türkmenlere yardım götüren TIR'la ilgili arama olayı olduğunda Başbakanlık'tan ilgili savcı arandı ve konunun Başbakanın bilgisi dahiline olduğu söylendi ama buna rağmen kararına ısrar etti." dedi.

Davutoğlu, yolsuzluk operasyonları ile şiddetlenen AKP-Cemaat kavgasına da değindi. "Devlet için evlatlar bile feda edildi" diyen Davutoğlu, devlete zarar verecek bir yapının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, AKP Hükümeti'nde tedirginliğin had safhaya ulaştığını, "Öyle bir hale geldik artık kime güveneceğimizi anlayamıyoruz. Sağımıza solumuza şüphe ile bakmaya başladık" sözleriyle ifasde etti.

Davutoğlu, Fethullah Gülen okullarına büyük destek verdiklerini de hatırlattı. Davutoğlu, "İlk zamanlar büyükelçiler buralara 'cemaat' okulları diyordu, sonra 'Fethullah Gülen'in okulları dediler. Şimdi ise 'okullarımız' diyorlar. Biz bu okullara çok destek olduk" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

hatay savcı Davutoğlu başbakanlık Tır