İstanbul'daki operasyonlarda 15'i yabancı toplam 24 IŞİD'li yakanlandı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından IŞİD'e yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Örgütün Başakşehir'de bulunan bir hücresine yapılan baskında saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı da 24 oldu. Polis şimdi de IŞİD'in İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Ahmet Çatayev'in peşinde.

İstanbul'daki operasyonlarda 15'i yabancı toplam 24 IŞİD'li yakanlandı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından IŞİD'e yönelik operasyonlarda yeni gözaltılar var. Sabaha karşı yapılan baskında 11 IŞİD'li daha yakalandı. Toplam gözaltı sayısı 24 oldu.

Polis, IŞİD'in Başakşehir'de bulunan bir hücresinin saldırıyı yapan canlı bombalarla ilişkili olduğunu belirledi.

Kayaşehir'deki hücre evine sabaha karşı yapılan baskında, yabancı uyruklu 11 IŞİD militanı yakalandı. Operasyon sırasında bulundukları 4. kattaki evin balkonuna çıkan bir IŞİD militanı, son anda yakayı ele verdi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sorguları devam eden 24 şüpheliden 15'inin yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Polis, IŞİD'in İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Çeçenistan uyruklu Ahmet Çatayev'in peşinde. "Tek kol" lakaplı Çatayev'in Sultanahmet ve Taksim’deki saldırıların da planlayıcısı olduğu düşünülüyor.

Öte yandan 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen canlı bombalardan birinin Rus uyruklu Osman Vadinov olduğu öne sürüldü. Ancak bu iddia Rusya tarafından yalanlandı. Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü, “Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değildir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'in sözde İstanbul sorumlusu Ahmet Çateyev ile ilgili bilgi de paylaşan Rus yetkililer, Çatayev'in Rusya tarafından da arandığını belirtti.

AA

istanbul ışid operasyon atatürk havalimanı