Sur'da tarihi camiye terör saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bazı mahallelerdeki sokağa çıkma yasağı 7. gününe girdi. Bölgede polise roketlerle ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler helikopter kamerasıyla görüntülendi. Öte yandan ilçede Salı gününde bu yana devam eden operasyonlarda 18 terörist öldürüldü.

Sur'da tarihi camiye terör saldırısı

Sur'da tarihi camiye terör saldırısı Güvenlik güçlerine roketle, uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler işte böyle görüntülendi. Teröristlerin saldırı anları helikopter kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Görüntüler, sokağa çıkma yasağının 7. gününe girdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinden. Teröristler uzun namlulu silahlarla ara sokaklarda dolaşıyor.

Gruplar halinde hareket eden PKK'lılar sokak başlarında mevzilenerek güvenlik güçlerine pusu kurmaya çalışıyor.

Bir PKK'lının elindeki roketatar da helikopter kamerasına takılıyor.

Operasyonlarla köşeye sıkışan PKK'lılar zaman zaman bazı evlere sığınyor.

Teröristler ilçedeki tarihi Fatihpaşa Camisi'ne de el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi. Camide yangın çıktı. Yangını söndürmek için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine de PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Teröristlerin saldırılarının sürmesi nedeniyle ekiplerin müdahalede bulunamadığı yangında, tarihi caminin büyük oranda zarar gördüğü öğrenildi.

Yasağın ilan edildiği Salı gününden bu yana ilçede 18 terörist öldürüldü. Çatışmalar zaman zaman şiddetleniyor. Polis, yasaklı mahallelerin girişine kum torbaları ile mevziler oluşturdu.

Öte yandan sokağa çıkma yasağının devam ettiği mahallelerde yaşayan vatandaşlara ekmek dağıtıldı.

terör saldırısı diyarbakır sur