Et nasıl saklanır? İşte doğru bildiğimiz yanlışlar
Uzmanlar kurban bayramında kesilen etlerin hemen tüketilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Peki et nasıl saklanır? Derin dondurucuda en fazla 3 ay saklanması gereken etler buz dolaplarına kesinlikle poşetlerle konulmamalı. İşte doğru bildiğimiz yanlışlar...
Kurban bayramında kesim işleminin bitmesinin ardından sabırsızlıkla etin pişirilmesi bekleniyor. Kurban yemeğinin ilk ve önemli adımı ise etlerin nasıl saklanacağı.
Peki kurban etlerinin saklanması konusunda bildiklerimiz doğru mu?
Uzmanlar kurban etinin 24 saat dinlendirilmesini bir gün sonra tüketilmesinin doğru olduğu görüşünde.
Etin depolanmasında ise yapılan hatalar var.
Etin dolaplara kaldırılırken en önemli unsur hijyenik olması.
Sadece et değil et ve kemiklerden elde edilen su dolaplarınızda saklana bilir..
Peki en lezzetli yemekler kurbanlıkların neresinden elde edilir?
HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA
ulusalkanal.com.tr