ABD’deki vaka 10 kat daha fazla

ABD'de Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, Kovid-19’un, bilinenden 10 kat daha fazla ABD'liye bulaşmış olabileceğini açıkladı. Hesaplamalara göre virüs 25 milyon Amerikan vatandaşına bulaşmış olabilir.

ABD’deki vaka 10 kat daha fazla

Sağlık sistemi koronavirüs salgının ilk haftasında çöken Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vak'a sayısının bilinenden çok daha fazla olduğu kaydedildi. ABD'de Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi, virüsün bilinenden 10 kat daha fazla Amerikan vatandaşına bulaşmış olabileceğini açıkladı.

O ürkütücü rakamı Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield açıkladı, “yaklaşık 25 milyon Amerikalı enfekte olabilir” dedi.

Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi ülkenin her köşesinden ABD’liye antikor testi yaptı. Milyonlarca kişinin farkında olmadan ve en düşük belirtiler gösterdiğini belirten Redfield, resmi vaka sayılarını 10'la çarpmak gerektiğini vurguladı.

Virüs çok asemptomatik enfeksiyona neden olduğunu söyleyen Redfield göre salgının yaklaşık yüzde 10’unun tanımlanabildiğini ifade etti. Kovid-19 ve antikor testlerinden çıkan sonuca göre ABD'lilerin yüzde 5 ila 8’i koronavirüse yakalandı.

ABD Salgın Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield, “Kovid-19’a karşı sahip olduğumuz en güçlü araç, güçlü silah, sosyal mesafedir” dedi.

Öte yandan Birleşik Devletler’deki vaka sayıları 2 ay önceki zirve seviyeyi aştı. Özellikle güney ve batı eyaletlerindeki yeni vakalarda rekor yükselme kaydedildi.

Worldometers verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki resmi vaka sayısı iki buçuk milyonu aştı. Ölü sayısı da 126 bini geçti.

abd koronavirüs