Diyarbakır annesi Arslan: Senin yerin orası değil annenin yanıdır

Hayatları HDP ve PKK tarafından karartılıyor. Ya ölüyorlar ya da infaz ediliyorlar. Onlar için hayatta kalmanın tek bir kuralı var o da PKK terör örgütünden kaçmak. İşte bir terörist tam da bunu yaptı. İkna edilerek PKK'dan kaçması sağlandı. Mardin'de ailesine kavuştu. Diyarbakır ve Bursa'dan da çocuklarından koparılan ailelerin feryadı yükseldi. İşte kapatılması için kampanya başlatılan HDP'nin diğer bir yüzü...

Diyarbakır annesi Arslan: Senin yerin orası değil annenin yanıdır

Gözü gibi bakıp büyüttükleri çocukları HDP-PKK iş birliğinde dağa götürüldüler. Kalem yerine ellerine silah verdiler.

Arkada kalan gözü yaşlı aileler, evlatlarına kovuşmak için her yolu deniyor. İşte o ailelerden birinin daha yüzü güldü. Güvenlik güçleri ve ailelerin ikna çalışmaları bir ailenin hasretini sona erdirdi.

PKK'nın Suriye uzantısı YPG içerisinde faaliyet gösteren M.D, terör örgütünden kaçmayı başardı. Şırnak'ta teslim oldu. Mardin'e ailesi ile buluşturuldu. M.D'nin babası evladına sarılırken, "Yaşasın Türk ordusu." dedi.

Bu feryad Diyarbakır'dan yükseldi. 3 Eylül 2019'da PKK'ya karşı başlayan eylemdeki aileler, sonuna kadar direnmekte kararlı.

Çocuklarını PKK ve HDP'den geri istiyorlar.

Benzer acıları Türkan Mutlu da yaşıyor. 7 yıl önce kızı PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldı.

Üniversiteyi kazandığı yıl İstanbul'da HDP aracılığıyla kandırıldı. Busra'da yaşayan anne şimdi kızı Şeyma Ceylan Tekin'e kavuşacağını günü bekliyor. Diyarbakır'daki nöbet çadırana 4 kez gidip sesini duyurmaya çalıştı.

ulusal.com.tr

diyarbakır hdp diyarbakır anneleri Abdullah Demir