AKP giderayak 663 atama yaptı

AKP 7 Haziran seçimleri ile tek parti iktidarını kaybetti ancak tek parti uygulamalarını sürdürüyor. Hükümet istifasını sunmuş olsa da, "geçici olarak görev yaptığı" 1 ayda tam 663 üst düzey atama yaptı. AKP bu sayede bürokrasideki etkinliğini sürdürmeye çalışıyor.

AKP giderayak 663 atama yaptı

AKP hükümeti 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarı kaybetti ancak bürokrasideki etkinliğini yitirmemek için çalışmalarını atırdı. AKP giderayak bürokraside 663 üst düzey atama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerin ardından istifa etmiş, ancak yeni hükümet kuruluncaya kadar "geçici olarak" görevi sürdürmesine karar verilmişti. İstifanın üzerinden 1 aya yakın zaman geçmesine karşın yeni hükümeti kurma görevi hala verilmedi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AKP bu süre içinde 57’si üçlü kararname ile olmak üzere tam 663 atama yaptı.

2 Haziran tarihli kararname ile Dışişleri Bakanlığı’nda 40 atama yapıldı. 30 Haziran’da da Bakanlık'taki 11 müşavirliğe atama gerçekleştirildi. Adalet Bakanlığı da 29 Haziran’da 8 müfettişliğe atama yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda üst düzey çok sayıda koltuğa atama yapıldı.

Oysa bu atamalar Danıştay içtihatlarına aykırı. Danıştay 5. Dairesi 2002 seçimlerinden sonra aldığı kararda, yapılan atamaları “siyasi amaçla yapılan atamalar” olarak yorumlamıştı. Kararda, bu tür işlemlerin atanan kişiler için “kazanılmış hak” olmadığına işaret edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

yaptı