BM: 2030 yılında dünya nüfusunun üçte biri obez ya da aşırı kilolu olabilir

2030 yılına kadar dünya nüfusunun üçte biri obez ya da aşırı kilolu olabilir. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporu korkutucu sonuçlar içeriyor. Rapordaki bir başka düşündürücü tablo ise halihazırda 2 milyar kişinin sağlıklı kalmalarını sağlayacak vitamin ve minerallerden yoksun olduğu vurgusu.

BM: 2030 yılında dünya nüfusunun üçte biri obez ya da aşırı kilolu olabilir

Sağlıksız veya yetersiz beslenme, dünyada her üç kişiden birini etkiliyor. Bu ifadeler Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü raporunda yer aldı. Raporda çarpıcı sonuçlar bulunuyor.

2030 yılına kadar dünya nüfusunun üçte birinin obez ya da aşırı kilolu olabileceği uyarısının yapıldığı raporda, 2 milyar kişinin sağlıklı kalmalarını sağlayacak vitamin ve minerallerden yoksun olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün, dünya genelinde beslenme konusunda mevcut eğilimlerin, gelecek 20 yıl içinde daha da kötüleşeceği uyarısı da dikkat çekti.

Sağlıksız beslenmenin yanı sıra AIDS ve sıtmayla olduğu gibi küresel çapta mücadele edilmesi gerektiği raporda yer aldı.

İklim değişikliği tehdidine de değinilen raporda, bu durumun, düşük ve orta gelirli ülkelerde yarım milyon kişinin daha ölümüne yol açabileceği kaydedildi.

Dikkat çekilen bir diğer tehdit ise atmosferdeki karbondioksit oranı oldu.

ulusalkanal.com.tr