Milletvekilleri gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna alınmadı

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı 2’inci MİT TIR'ları davası gizlilik kararı nedeniyle kapalı oturumla görüldü. Davaya katılma ve duruşmaları takip etme talepleri reddedilen CHP ve HDP milletvekilleri duruşma salonuna alınmadı. MİT Tırları görüntülerini Can Dündar'a getirdiği öne sürülen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında da casusluk suçlamasıyla fezleke hazırlandığı öğrenildi.

Milletvekilleri gizlilik kararı nedeniyle duruşma salonuna alınmadı

Gizlilik kararı verildikten sonra milletvekilleri duruşma salonunu terk etmediği ilk duruşması yarıda kalan 2’inci MİT Tırları davası kapalı oturumla görüldü. Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısında ilk savunmalarını yaptı.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi CHP ve MHP milletvekillerinin davaya müdahil olma ve duruşmaları takip etme taleplerini reddetti. Milletvekillerinin duruşmayı izleme çabaları sonuç vermedi. Avukatlar, sanıklar ve aileleri dışında kimsenin salona alınmaması destek için adliyeye gelen milletvekilleri ve gazeteciler tarafından "AAEEOO" sesi çıkarılarak protesto edildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ü 100'ün üzerinde avukat temsil etti. Dosyaya giren evraklar arasında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Mustafa Altıntaş isimli bir yurttaşın davada sanık olarak yargılanmak için BİMER’e başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Duruşma öncesi Sabah Gazetesi muhabiri Can Dündar'a aleyhinde haber yapan muhabirlere açtığı 100 bin liralık tazminat davasını sordu. Can Dündar soruya "Gazetecilerle tetikçileri ayırmak lazım" yanıtını verirken soru kısa süreli gerginliğe neden oldu.

MİT Tırları Görüntüleri hakkında devam eden soruşturmada da yeni gelişmeler yaşandı. Sabah Gazetesi, görüntüleri Can Dündar'a verdiği öne sürülen "CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında meclise gönderilmek üzere casusluk suçlamasıyla fezleke hazırlandığını" yazdı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr