Erdoğan'a özel dosya!

Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini mi zorluyor? Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasında değişikliğe gitmesi akıllara bu soruyu getirdi. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı “başkanlık birim”lerini kurmak için düğmeye basıldı. Tayyip Erdoğan böylece 1982 Anayasasının verdiği yetkileri ilk kez kullanmış olacak.

Erdoğan'a özel dosya!

Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçiş için Cumhurbaşkanlığı yetkilerini zoruyor.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'nın teşkilat şemasında köklü bir değişiklik yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Değişiklikle, “başkanlık birimleri” sistemine geçilecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez uygulanacak sistemle Cumhurbaşkanına bağlı 12 ayrı başkanlık kurumunun oluşturulması planlanıyor.

Başkanlıklar; iç güvenlik, dışişleri, savunma, yatırımlar ve enerji gibi konuları takip ederek Erdoğan için özel dosyalar hazırlayacak.

Böylece, Erdoğan 1982 Anayasası'nda yer alan ancak bugüne kadar kullanılmamış bir yetkiyi kullanacak. Erdoğan'ın imzasıyla çıkacak kararname teşkilat yapılanması için yeterli sayılacak.

Erdoğan'ın, başkanlıkların başına yakın ekibi içinde yer alan güçlü isimleri getireceği düşünülüyor. Yatırım ve büyük projelerle ilgili başkanlığa eski bakanlardan Binali Yıldırım’ı getireceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr