TSK'dan Fırat Kalkanı bilgilendirmesi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatında, El Bab ve Zarzur bölgesinde terör örgütü IŞİD'e ait 39 hedef imha edildi.

TSK'dan Fırat Kalkanı bilgilendirmesi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatında, El Bab ve Zarzur bölgesinde terör örgütü IŞİD'e ait 39 hedef imha edildi.

İnsansız Hava Aracı tarafından Zarzur bölgesinde tespit edilen 4 IŞİD mensubu ise etkisiz hale getirildi.

TSK tarafından Fırat Kalkanı harekatının 109'uncu gününe dair yapılan bilgilendirmede şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

10 Aralık 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Özgür Suriye Ordusu tarafından, Dana ve Baratah meskûn mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır.

Keşif ve gözetleme vasıtalarından; çatışmalar esnasında, DEAŞ’ın El-Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusunun taarruzlarının etkisini azaltma çabası içine girdikleri tespit edilmiştir.

Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ hedeflerine yönelik olarak yapılan hava harekâtı sonucunda; barınma maksadıyla kullanılan yirmi altı bina, beş mühimmat deposu ve üç silahlı araç olmak üzere toplam 39 hedef imha edilmiştir.

İHA tarafından, Zarzur bölgesinde tespit edilen dört DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

tsk Fırat Kalkanı