Feyzioğlu sınır hattında!

IŞİD'in Ayn El Arap'a saldırılarından seken kurşunlar yine Suruç ilçesine isabet etti. Güvenlik nedeniyle ilçedeki 5 okul tatil edildi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da sınıra gitti. Feyzioğlu, "burada ideoloji değil petrol ve güç savaşı var" dedi.

IŞİD'in Ayn El Arap saldırılarından seken mermi ve havan topları Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Suruç'a isabet etti.

Güvenlik nedeniyle sınır hattındaki Mürşitpınar, Çengelli ve Eğrice mahallerindeki 5 okul 2 gün süreyle tatil edildi. Sınır hattındaki bazı evler düşen mermilerden hasar gördü. Bazı vatandaşlar evlerini terketmek zorunda kaldı. Sınırda zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Sınırda bekleyen yüzlerce mülteci aracının geçişine de izin verildi. Araçlar asker tarafından uyuşturucu ve bomba dedektörü köpekler tarafından sıkı bir şekilde arandı.

HDP'nin çağrısıyla sınıra toplanan 30 kişilik grup dağılın cağrısına uymayınca güvenlik güçleri müdahale etti. Müdahalenin ardındna grup bölgeden uzaklaştı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da sabah saatlerinde sınır hattındaydı. 15 Baro Başkanıyla Mürşitpınar Köyü'ne giden Feyzioğlu, "burada ideoloji değil güç kavgası var" dedi.

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yeni yeni IŞİD'e terör örgütü dediğini hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr