Başkanlık teklifi için önümüzdeki hafta mesai yapılacak

Meclis Anayasa Komisyonu, Başkanlık teklifi için önümüzdeki hafta mesai yapacak. Teklif komisyonda kabul edilmesi durumunda Genel Kurul'a gelecek. AKP'nin, teklif üzerinde son dakika değişikliği yaptığı da ortaya çıktı. Buna göre, teklif metininde Anayasa'nın 67'inci maddesinin çıkartılması yer alıyordu. Madde tekrar eklendi.

Başkanlık teklifi için önümüzdeki hafta mesai yapılacak

Meclis yetkilerini ortadan kaldıran Anayasa değişikliği teklifi için ilk mesai haftaya Anayasa Komisyonu'nda yapılacak.

AKP, komisyondaki görüşmelerin en fazla 1 hafta sürmesini hedefleniyor. Kabul edilmesi durumunda teklif daha sonra Genel Kurul'a gönderilecek. Başkanlık teklifi için Genel Kurul sürecinin ise 3 Ocak'ta başlayıp 3 hafta sürmesi planlanıyor.

Teklif, Meclis Başkanlığı'ndan Anayasa Komisyonu'na ulaşmadan önce AKP'nin metin üzerinde son dakika değişikliği yaptığı ortaya çıktı.

10 Aralık Cumartesi günü Meclis Başkanlığına sunulan teklifte, seçme ve seçilmeyi düzenleyen Anayasa'nın 67'inci maddesi çıkartılmıştı. Maddenin çıkarılması, “Asker, hükümlü ve 18 yaşının altındaki kişilerin oy kullanabileceği” tartışmasını başlattı. Bunun üzere AKP, metne 67'nci maddeyi yeniden ekledi.

ulusalkanal.com.tr

başkanlık teklifi