YAŞ 26 Kasım'da toplanacak

Yüksek Askeri Şura'nın güz dönemi toplantısı 26 Kasım Perşembe günü yapılacak. YAŞ üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı karargahında bir araya gelecek.

YAŞ 26 Kasım'da toplanacak

Son dönemde artan terör saldırıları ve sınırdaki gelişmeler nedeniyle daha çok önem kazanan Yüksek Askeri Şura güz dönemi toplantısı 26 Kasım Perşembe günü yapılacak.

Toplantı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılacak. Şura'ya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, göreve yeni başlayacak olan Milli Savunma Bakanı, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Donanma Komutanı ile silahlı kuvvetlerdeki orgeneraller katılacak.

Toplantıda son dönemde yaşanan ülke içi ve dışı güvenlik konuları masaya yatırılacak.

Yüksek Askeri Şura her yıl olağan olarak iki defa toplanıyor. Yaz dönemi toplantısı 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. O toplantıda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in yerine Orgeneral Hulusi Akar göreve gelmişti. Özel’in yanı sıra 170 general ve 300 albayın terfi, emeklilik ve rütbe bekleme süreleri ile ilgili kararlar alınmıştı.

Perşembe günü yapılacak toplantının başında sadece Anadolu Ajansı ve TRT’nin görüntü almasına izin verilecek. YAŞ’ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

ulusalkanal.com.tr

YAŞ