DHKP-C'ye 7 ilde operasyon!

Terörle mücadele ekiplerinin DHKP-C'ye yönelik operasyonları devam ediyor. İstanbul Okmeydanı, Kars ve Karabük'ten sonra Ankara'da da operasyon yapıldı. 7 ilde 87 kişi gözaltına alındı. 34 kişi adliyeye sevk edildi, 5 kişi serbest bırakıldı

DHKP-C'ye 7 ilde operasyon!

Çağlayan adliyesinde yaşanan rehine krizinin ardından terörle mücadele müdürlüğü düğmeye bastı. Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 7 ilde operasyon düzenlendi.

İstanbul Okmeydanı başta olmak üzere Kars ve Karabük'ten sonra Ankara'da da operasyon yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sabah saatlerinden itibaren belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişi, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 Nisan tarihinde, İdil Kültür Merkezi'nin de aralarında olduğu 38 adrese baskın yaptı. Okmeydanı'nda 24, Kars'ta 5, Karabük'te de 10 kişi gözaltına alındı. Örgüt üyelerinin Emniyette sorgularına devam ediliyor.

Antalya'da da,1 Nisan'da DHKP-C üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir'de de 5 kişiyi gözaltına almıştı. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Kars ve Karabük'te düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirtilen 87 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 34'ü adliyeye sevk edildi, 5 kişi serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr