Facebook veri skandalında soruşturma süreci için düğmeye basıldı

Facebook veri skandalında soruşturma süreci için düğmeye basıldı. Amerika'da tüketici haklarını korumakla görevli, Federal Ticaret Komisyonu, Facebook hakkında soruşturma başlattı. Tarihinin en zor günlerini geçiren Facebook, trilyonlarca dolar ceza ile karşı karşıya kalabilir.

Facebook veri skandalında soruşturma süreci için düğmeye basıldı

Amerika'da tüketici haklarını korumakla görevli, Federal Ticaret Komisyonu, Facebook’un gizlilik uygulamaları konusunda soruşturma başlattığını açıkladı.

Facebook'un, trilyonlarca dolara ulaşabilecek para cezaları ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’la bağlantılı bir siyasi danışmanlık şirketinin milyonlarca Facebook kullanıcısına ait bilgileri kullandığı iddialarının ardından soruşturma kararı alındı. Komisyon, 50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin nasıl olup da siyasi danışmanlık şirketlerinin eline geçtiğini araştıracak.

Facebookun kurucusu Mark Zuckerberg, 50 milyon kullanıcısına ait bilgilerin İngiliz Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanılmasının ardından, kullanıcılarından, reklam verenlerden, Kongre üyelerinden ve yatırımcılardan özür diledi.

Sosyal medyada ise #DeleteFacebook yani "Facebook’u sil" hashtag’i dolaşmaya başladı ve Facebook hisseleri geçen hafta yüzde 14 değer kaybetti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından şirketin kurucu ve yöneticisi Mark Zuckerberg, Senato’da ifade vermesi talepleriyle karşı karşıya kaldı. ABD Senatosu Adalet Komisyonu, aralarında Zuckerberg'in de olduğu bazı teknoloji firmalarının CEO'larına, veri gizliliği konusunda ifade vermeleri için 10 Nisan'a tarih verdi.

Facebook, son olarak telefonlarına Facebook uygulaması yükleyen kişilerin "cep telefonu konuşmalarını ve kısa mesaj kayıtlarını tutmak" ile suçlanıyor.

ulusal.com.tr

facebook