ABD'den 'Erdoğan ve IŞİD petrolü' açıklaması

Rusya'nın "Erdoğan ailesi IŞİD petrolünü sevk ediyor" iddiası Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'a da soruldu. Toner, "Dürüstçe söylemek gerekirse, aileye yöneltilen bazı iddiaları sorguluyoruz" dedi.

ABD'den 'Erdoğan ve IŞİD petrolü' açıklaması

Rusya'nın "Erdoğan'ın ailesi IŞİD'i petrolünü kaçırıyor" iddiası Amerika'nın da gündeminde. Amerikalı gazeteciler bu iddiayı Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'a sordu. Toner, "Dürüstçe söylemek gerekirse, aileye yöneltilen bazı iddiaları sorguluyoruz" dedi.

Aslında Toner, soruya ilk başta; "iddiaları kesin olarak reddediyoruz" diyerek yanıtladı. Ancak gazeteciler ısrar etti, kanıtınız var mı diye sordu? Toner, "iddia sahibi Rusya" diyerek soruyu geçiştirdi.

Bunun üzerine gazeteciler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bilal Erdoğan'ın servetini gündeme getirdi. Amerika Dışişleri Bçakanlığı Seözcü Toner bu kez net yanıt verdi; "Dürüstçe söylemek gerekirse, aileye yöneltilen bazı iddiaları sorguluyoruz" dedi.

Toner, Türkiye yapıcı ve verimli bir çalışma yürüttüklerini söyledi ve İncirlik Ûssü'nün yeniden kullanıma açıldığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr