TBB Başkanı Metin Feyzioğlu: Yapılan; milli mücadeleye, Atamıza ve Türk milletine saygısızlıktır

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere tepki gösterdi. Meclis’in devre dışı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Feyzioğlu, “Yapılan; milli mücadeleye, Atamıza ve Türk milletine saygısızlıktır” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği, "Kanun Hükmünde Kararnameler Türkiye’sinde Savunma Hakkı" başlıklı panel düzenlendi. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda hukukçu panele konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Feyzioğlu, Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameleri eleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği ve baroların 15 Temmuz sonrasında devletin birliği için Türk Milletiyle saf tuttuklarını hatırlatan Feyzioğlu, “Şimdi de uyarılarımız ülkemizin bekası, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği içindir” dedi.

Kanun Hükmünde Kararnameler ile Türkiye’nin şekillendirildiğine dikkat çeken Feyzioğlu, “Maalesef Anayasa Mahkemesi 1990’lı yıllarda gösterdiği dik duruşu gösterememektedir” diye konuştu.

Kanun Hükmünde Kararnameler’in avukatlar ve savunma mesleğini hedef aldığını söyleyen Feyzioğlu, kişi hak ve özgürlüklerinin kısıtladığını belirtti.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

tbb başkanı metin feyzioğlu